icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Duizenden ANWB-leden boos over wegenwacht

Nieuws|Duizenden ANWB-leden met Wegenwacht Service zijn boos over de aanpassing van hun verzekering per 1 januari 2015. De pijn zit vooral bij leden met een Nederland- en woonplaatsdekking zonder vervangend vervoer.

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:16 oktober 2014

anwb

Deze groep betaalt straks €15 per jaar meer (in totaal €95). Hiervoor ‘krijgen’ ze weliswaar 2 dagen vervangend vervoer in Nederland, maar hieraan is geen behoefte of het is al gedekt via de autoverzekering of dealer. Ze kunnen ook kiezen voor een goedkopere variant van €55 zónder woonplaatsdekking, terwijl ze die juist wel wensen.

Keuze beperkt tot 9 pakketten

Wat verandert er? Wegenwacht-verzekerden konden voor 2014 nog zelf hun modules kiezen en zo hun eigen pechhulpverzekering samenstellen, denk aan wel/geen woonplaatsdekking en wel/geen vervangend vervoer in Nederland en/of Europa. Hierdoor zijn er 59 verschillende verzekeringen. Per 1 januari 2015 is de keuze beperkt tot 9 pakketten. Ongeveer 20% van de leden kan naar schatting van de ANWB straks niet meer kiezen voor hun huidige dekking. Eén belangrijk verschil ten opzichte van de bestaande pakketten: bij het Europa (Plus) Standaardpakket krijg je straks voor dezelfde prijs minder lang vervangend vervoer: 21 in plaats van 30 dagen.

Discussieer mee

Ook bij de Consumentenbond komen diverse klachten binnen over de wijzigingen en de communicatie hieromheen. ‘Ik heb een NL standard pakket voor 95 euro maar ANWB heeft de acceptgiro alvast voor het complete pakket ingevuld voor 124 euro. Toen ik belde zeiden ze dat het een voorstel is, maar dat blijkt niet duidelijk uit de brief’, aldus een van onze leden. Ook ontevreden over de prijsverhoging van ANWB? Discussieer mee via de community van de Consumentenbond.