icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ford B-Max

Eerste indruk | De nieuwe Ford B-Max biedt wat unieke punten: een heel zuinig driecilindertje voorin dat toch goed presteert en de gigantisch brede toegang tot het interieur. Is hij door het ontbreken van een B-stijl minder veilig? De crashtest bewijst het tegendeel: hij krijgt de volle vijf sterren.
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  28 augustus 2012


Merk Ford

Richtprijs € 19.295 (vanafprijs)


Type B-Max


Snel naar:


Ford B-Max: review

Het voorgaande kleine mpv'tje van Ford, de Fusion, is stilletjes van het toneel verdwenen. De nieuwe B-Max gaat zijn plek met veel rumoer innemen. Zijn unieke punten: een heel zuinig driecilindertje voorin dat toch goed presteert en de gigantisch brede toegang tot het interieur.   

Wat viel ons op?

  • De constructie van de deuren is opzienbarend: de voordeuren klappen normaal open, de achterdeuren zijn schuifdeuren en als je beide opent, zie je dat de B-stijl ontbreekt. Het grote voordeel hiervan: de in- en uitstap is heel makkelijk, ook voor een kinderzitje achterin monteren heb je opeens alle ruimte. Is hij door het ontbreken van een vaste B-stijl minder veilig? De crashtest bewijst het tegendeel: hij krijgt de volle vijf sterren;
  • In het goedkoopste uitvoeringsniveau, de Ambiente, ontbreekt een airco. Het eerstvolgende niveau Trend heeft wel een airco;
  • De eenliter driecilinder benzinemotor kennen we al uit de Focus, daar heeft hij zich in de Ecotest al bewezen als heel zuinig. Als gereden 120 pk-variant is hij in ieder geval rap en stil genoeg.

Kijk op het van de Consumentenbond naar bewegende beelden van de Ford B-Max, of klik op de afbeelding.

Kijk ook: op de pagina 1e auto-indrukken. Daar zijn alle autofilmpjes tot nu toe verzameld.

En kijk naar honderden auto's in de Autovergelijker.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken