icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ford Fiesta

Eerste indruk | De Ford Fiesta is een compacte auto die niet alleen heel zuinig en veilig is, maar ook lekker comfortabel en relatief ruim. En als je 18-jarige zoon of dochter met zijn verse rijbewijs de Fiesta mee wil, kunnen de ouders via de My Key voorkomen dat hij/zij al te wild tekeer gaat. Een veilige optie!
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  10 juni 2013


Merk Ford

Richtprijs € 14.650 (vanaf)


Type Fiesta


Snel naar:


Ford Fiesta: review

De Ford Fiesta is al er sinds de jaren '70. Nu, in zijn huidige vorm, is het een compacte auto die niet alleen heel zuinig en veilig is, maar ook lekker comfortabel en relatief ruim.  

Wat viel ons op aan de Ford Fiesta?

  • Als je 18-jarige zoon of dochter met zijn/haar verse rijbewijs de Fiesta mee wil, kunnen de ouders via de My Key voorkomen dat hij/zij al te wild tekeer gaat. Een veilige optie! En met het Ford Sync-systeem aan boord belt de auto zelfstandig, via je eigen gsm, met de noodhulpdienst als de inzittenden daar niet toe in staat zijn.
  • Bij de benzineversies is de 1.0 Ecoboost een aanrader: relatief veel vermogen (100 pk) en toch zuinig. Ford roept 1 op 23, wij komen op 1 op 20. Nog steeds een keurig lage waarde.
  • De auto is comfortabel geveerd en gedempt, daarbij heeft hij goede en veilige rijeigenschappen. 

Bekijk het filmpje voor bewegende beelden van de Ford Fiesta.

Bekijk ook:

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken