icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Garmin Express

Eerste indruk|Het updaten van je navigatiesysteem kan lang duren en leidt soms tot frustraties. Toch is het fijn om de nieuwste software en kaarten op je systeem te hebben. Hoe prettig werkt het updaten bij Garmin?

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:22 mei 2014


Merk Garmin

Richtprijs € 0


Type Express


garmin-express-logo

Garmin Express: review

<img title="" alt="1x1" src="1x1.png/{_document}/hippogallery:original" width="1" height="1" style="border-top: 0px solid; border-right: 0px solid; border-bottom: 0px solid; float: right; margin: 0px; border-left: 0px solid" align="right" data-type="hippogallery:original" data-uuid="1ee9aee3-441e-403d-be73-6766a7f84664"> Met Garmin Express beheer je simpel je Garmin navigatiesysteem. De belangrijkste functie, het updaten van je kaarten, neemt wel veel tijd in beslag. Maar de eenvoud van het totale update-proces maakt van Garmin Express een goed tot zeer goed programma.

Update-instructies zeer goed
De update-procedure is zeer eenvoudig en de software geeft duidelijke instructies. Ook het downloaden en installeren van die Garmin Express-software is duidelijk uitgelegd. Op de snelstartgids van onze Garmin nüvi 2497 LMT staat 'updates en handleiding'. Daaronder staan een afbeelding en verwijzing naar de website, waar we het installatie-bestand kunnen downloaden. Verder zagen we op ons navigatiesysteem een melding dat de kaarten verouderd waren en we updates konden downloaden.

garmin-express-installatieSoftware-installatie snel en simpel
Het installeren van Garmin Express gaat erg snel. Het duurde maar 1 minuut. Het enige wat je hoeft te doen, is de licentieovereenkomst accepteren. Een account aanmaken is niet nodig. De software is beschikbaar voor Windows en Mac.

Updaten zelf goed tot zeer goed
Updaten is eenvoudig: start de Garmin Express-software op, sluit je navigatiesysteem aan via usb en selecteer de gewenste updates. Het updaten van de firmware ging snel, maar het updaten van de kaarten duurde bij ons bijna 1,5 uur. Dat vinden we lang. Na het downloaden van een update, wordt deze meteen geïnstalleerd zonder dat je ergens op hoeft te klikken. Dat is prettig. Maar bij het installeren van meerdere updates (bijvoorbeeld update van de firmware én van de kaart) is tussentijdse interactie wel noodzakelijk.

Conclusie
Garmin Express wordt vergezeld door duidelijke instructies. Het programma installeren is snel en simpel. Ook het updaten zelf gaat eenvoudig en grotendeels automatisch. Er zijn maar 2 minpunten: tussen meerdere updates door moet je zelf nog wat doen en een kaartupdate kan erg lang duren.

Meer lezen over het updaten van navigatiesystemen:

Wat is Garmin Express?

Garmin Express is een programma voor Windows en Mac. Het programma wordt gebruikt bij navigatiesystemen van Garmin, maar ook bij andere apparaten zoals sporthorloges. Daarnaast kun je je Garmin-apparaten registreren met dit programma. Voor navigatiesystemen is de belangrijkste functie het up-to-date houden van je kaarten.

Bekijk de Garmin Express website of lees onze review van Garmin Express.