icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Gratis winterbanden?

Nieuws|Hema geeft gratis winterbanden weg bij het afsluiten van een autoverzekering. Ook bij andere verzekeringen krijg je soms extra’s. Een goed initiatief of zitten er addertjes onder het gras?

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:20 januari 2014

Hema Winterbanden

Wie voor 3 februari bij de Hema een all-risk autoverzekering afsluit, krijgt gratis 4 Apollo winterbanden. Dat lijkt een prima deal. Bestuderen van de actievoorwaarden maakt echter duidelijk dat er wat haken en ogen aan zitten.

Actievoorwaarden

Zo moet je de verzekering voor minimaal 2 jaar aanhouden. Doe je dat niet, bijvoorbeeld omdat je je auto verkoopt, dan moet je de banden alsnog betalen. Het (verplicht) laten monteren bij Kwik-Fit is ook gratis, zo wordt aangegeven. Wel moet je nog de portemonnee trekken voor de verwijderingsbijdrage, de ventielen en het balanceren. Met €19,50 per band betaal je daar net zo veel voor als dit elders inclusief monteren kost.

Apollo

Dan is er nog de vraag of je wel voor Apollo winterbanden moet kiezen. Dit type band is niet door ons getest, maar krijgt in een test van het Duitse Autobild niet meer dan een voldoende. De belangrijkste minpunten zijn dat aquaplaning snel optreedt en de band snel slijt.

Andere acties

Ook andere autoverzekeringen hebben soms acties waarbij het voordeel groter lijkt dan het is. Zo schermt FBTO met gratis apk en 10% korting op onderhoudskosten en autobanden bij Profile Tyrecenter. Uit onze recente prijspeiling van banden blijkt dat je - ook met 10% extra korting - online goedkoper uit kunt zijn.

Vergelijken

Hoe dan ook, voor niets gaat de zon op. Uiteindelijk betaal je dit soort acties vaak (deels) zelf, bijvoorbeeld door een hogere premie. In plaats van je te laten leiden door deze 'aanbiedingen' is het meestal verstandiger een autoverzekeringsvergelijker te gebruiken en daar zowel prijs als voorwaarden te vergelijken.

De duurste autoverzekeringen kosten soms wel een paar maal (!) zo veel als de goedkoopste, terwijl de voorwaarden niet beter zijn. Met een autoverzekeringsvergelijker kun je écht honderden euro's per jaar besparen.

Zie ook: