icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Hyundai ix35

Eerste indruk|De afgelopen winterweken leerden ons wel dat ook Nederland veel last kan hebben van sneeuw. Zeker personenauto's op zomerbanden hebben het dan moeilijk. Een goede oplossing? Een vierwielaandrijver mét winterbanden! Om dat te bewijzen doen we de 1e indruk van de nieuwe Hyundai ix35 op als zeker de provinciale wegen nog bijna onbegaanbaar zijn.

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:17 januari 2011


Merk Hyundai

Richtprijs € 23.600


Type ix35Onze ervaring met de Hyundai ix35

 

SUV's - dat zijn eigenlijk luxe terreinwagens - waren de afgelopen jaren een beetje 'uit'. De verkoopcijfers over 2010 laten zien dat ze weer terug zijn van weggeweest; mits ze maar niet té groot zijn. Een voorbeeld van zo'n goed verkopende SUV is de Hyundai ix35, de opvolger van de minder opvallende Tucson.

Wat viel ons op?

  • De basisprijs van €23.600 inclusief afleveringskosten is aantrekkelijk, dan heb je wel een louter voorwielaangedreven versie met de kleinste benzinemotor. Wil je een dieselmotor plus vierwielaandrijving, dan schiet het prijskaartje gelijk omhoog naar €35.100;
  • Zowel voor- als achterin biedt de ix35 een hoge instap en een hoge zit. De dorpel is ook hoog, daar moet je je voeten echt overheen tillen;
  • Zelfs met een sterke benzine- of dieselmotor is het nog steeds geen sportwagen. De besturing is ook wat té licht naar onze Europese smaak.

Andere 1e auto-indrukken: