icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Jonge auto’s minder in trek bij dieven

Nieuws|In de eerste helft van 2015 zijn er 312 minder personenauto’s gestolen dan vorig jaar; een daling van in totaal 6%. Er zijn vooral minder auto's van 3 jaar of jonger gestolen. Bij de auto's van 4 t/m 6 jaar oud is er juist een stijging van het aantal diefstallen. Wat te doen bij autodiefstal?

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:10 augustus 2015

Inbraak auto

Het aantal verduisterde aanhangwagens, brom- en snorfietsen, busjes en vrachtwagens is in vergelijking met 2014 flink gedaald. Het aantal gesloten motorfietsen bleef ongeveer hetzelfde.

Gedekt of niet?

Bij diefstal van de auto krijg je niet automatisch een bedrag uitgekeerd. Dit is afhankelijk van de dekking maar ook van de beveiligingseisen. Voldoe je hier niet aan, dan kan het zijn dat de verzekeraar niets uitkeert óf dat je honderden euro's eigen risico moet betalen. Diefstal van de auto is gedekt op de beperkt cascodekking (WA+).
Meld diefstal direct bij Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV). Met één telefoontje wordt de diefstal dan gemeld bij zowel de politie als de verzekeraar. Zo’n 28% van de motorrijtuigen wordt teruggevonden.

Volkswagen in trek

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AvC) heeft een ranglijst gemaakt van de meest diefstalgevoelige automerken. Volkswagen blijkt dit eerste half jaar het meest populair onder de dieven, met enige afstand gevolgd door Audi en BMW.

Diefstalpreventie

AvC besteedt samen met de politie en verzekeraars aandacht aan preventiemaatregelen en de opsporing van gestolen voertuigen. Wil je de kans op diefstal van je auto verkleinen? Lees dan deze preventietips.

Bron: Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit / Consumentenbond