icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kaarten van de wereld of toch alleen Europa?

Nieuws|Het is enigszins verwarrend: de nieuwste modellen van TomTom - zoals de GO 510 - hebben LifeTime Wereldkaarten, maar er staat geen kaart van de hele wereld op.

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:2 juli 2015

TomTom Lifetime World Maps

In de webwinkel worden deze nieuwe TomToms ook wel GO World genoemd en er staat duidelijk 'Lifetime Wereldkaarten' op de doos. Hoewel dit allemaal suggereert dat er een kaart van de hele wereld op staat, is dat niet zo. 

Het ligt allemaal net iets anders. Als je een nieuwe GO 510 World, GO 610 World, GO 5100 World of GO 6100 World koopt, dan staat alleen de kaart van Europa erop geïnstalleerd. Vervolgens kun je thuis via de pc kaarten van over de hele wereld installeren, zoals Afrika of Australië. Deze kaarten passen niet allemaal tegelijk op het navigatiesysteem. Tijdelijk Europa eraf gooien is dan de oplossing. De GO-modellen bieden ook ruimte voor een micro-sd-kaart waar je eventueel kaarten op kunt zetten.

Door LifeTime Wereldkaarten kun je het TomTom-navigatiesysteem overal ter wereld gebruiken. Handig voor op vakantie, maar vergeet niet de goede kaart erop te zetten voor je vertrekt.

Meerdere merken hadden al LifeTime-kaarten, wat wil zeggen dat je vier keer per jaar kosteloos de meest recente kaartversie kunt downloaden, maar dan alleen voor de kaart die initieel op het apparaat was geïnstalleerd. TomTom is de eerste fabrikant die dit nu uitbreidt met kaarten van de hele wereld.

Bekijk de testresultaten van de nieuwste TomTom-modellen.