icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Maffe Marathon

Eerste indruk | Van dinsdag 26 maart t/m zondag 7 april vindt de Maffe Marathon plaats in alle filialen van de Bijenkorf. De boekjes staan vol met aanbiedingen. We bekijken de huishoudelijke en digitale producten: zijn het goede deals? En hoe komen ze uit onze tests?
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  25 maart 2013


Merk Bijenkorf Maffe Marathon 2013

Richtprijs € varieert


maffe-marathon-bijenkorf-150x150

Aanbiedingen Maffe Marathon

Na het Prijzencircus van V&D gaat nu ook de Maffe Marathon van de Bijenkorft van start. Tot en met 7 april zijn er leuke aanbiedingen. We bekeken de afgeprijsde huishoudelijke en digitale apparaten, allemaal in de aanbieding vanaf dinsdag 26 maart. Hoe deden ze het in onze tests? En, zijn de prijzen nu écht zo laag?

Delonghi Nespresso Latissima+Delonghi Nespresso Latissima+

 • Maffe Marathon-aanbieding: €70 korting;
 • Testresultaat: 8,0;
 • Pluspunt: schuimt melk automatisch.

Ons koopadvies
De Lattissa + van Delonghi schuimt automatisch melk waardoor er eenvoudig veel verschillende koffievarianten mee te zetten zijn. Nadeel is dat de machine wat meer lawaai produceert dan andere machines. De Livanto espresso uit de Lattisima heeft een dunne crema en een wat bittere smaak. De espresso heeft niet zoveel geur en het ontbreekt aan body (espresso is wat waterig). Probeer in de Nespressoboutique welke smaak jij het lekkerst vindt.

Spectaculaire aanbieding?
Je krijgt €70 korting in de Nespressoboutique maar van welke aanschafprijs die €70 af gaat wordt niet vermeld. Het is dus onduidelijk wat het je precies gaat kosten. De Latissima+ modellen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar waarvan de prijs kan verschillen. Wij zagen ze vanaf €195, dus controleer even of je daar onder komt.

Quickmill 820Quickmill espressomachine 820

 • Maffe Marathon-aanbieding: van €599 voor €489;
 • Testoordeel: 6,9;
 • Pluspunt: compacte machine.

Ons koopadvies
De Quickmill 820 is al jaren ongewijzigd en dat zal de komende jaren waarschijnlijk ook zo blijven. Het is een halfautomaat die werkt met gemalen koffie of ESE-pads. Je zorgt bij gemalen koffie zelf voor de kwaliteit van de espresso. Voor wie er goed mee uit de voeten kan is de kwaliteit van de espresso prima. De crema is mooi bruin en heeft een fijne structuur. De espresso is enigszins romig en niet waterig. Toch is de machine in het gebruik niet de makkelijkste. De gebruiksaanwijzing helpt een beginnende espressodrinker onvoldoende op weg. Laat je daarom in een winkel goed informeren als je onbekend bent met het zelf maken van espresso. De beste resultaten kregen wij met het tweekopsfilter.

Spectaculaire aanbieding?
De €489 is een erg goede prijs. Deze espressomachine is niet breed verkrijgbaar en in onze prijzenchecks meestal €600.

Testresultaten van alle espressoapparaten

Zoku Quick Pop MakerZoku Quick Pop Maker

 • Maffe Marathon-aanbieding: van €59,95 voor €45;
 • Testresultaat: eerste indruk;
 • Pluspunt: je kunt vrij snel (10 minuten) 3 ijsjes maken.

Ons koopadvies
De hoeveelheid ijsjes die je achter elkaar kunt maken hangt ervan af of je ijsjes van 1 smaak maakt (dan kun je 3 keer 3 ijsjes achter elkaar maken) of met patronen (dan kun je 2 keer 3 ijsjes maken), voordat de Zoku weer in de vriezer moet. Het vergt wat handigheid en geduld voor het maken van ijsjes met patronen. Speciale hulpstukken kunnen hierbij erg handig zijn, maar die moet je er apart bijkopen. Je hebt bovendien een speciale supertool nodig om de ijsjes eruit te krijgen. Deze wordt gelukkig gratis bijgeleverd, want de ijsjesmaker is al prijzig genoeg.

Spectaculaire aanbieding?
Het is precies dezelfde aanbieding als vorig jaar. De Maffe Marathon prijs ligt zo'n €5 lager dan de laagste webprijs (€49,95) die we nu vonden. Let bij bestelling op internet op eventuele verzendkosten die erbij kunnen komen. 

Meer over de Zoku Quick Maker

Qwic elektrische fiets Urban

 • Maffe Marathon-aanbieding: van €1799 voor €1299;
 • Testoordeel: niet getest.

Ons koopadvies
We hebben dit specifieke model van Qwic niet getest. Wel testten we de Qwic trend 3, een toervariant van dit merk. De Urban is wat steviger gebouwd en staat op dikkere banden. De Bijenkorf levert de fiets met de 360 Wh-accu, dat is wel de grotere van de 2 opties (er is ook de 216 Wh), maar alsnog een relatief kleine accu. In onze testen blijkt dat het geclaimde bereik van elektrische fietsen - in dit geval 100 km - vaak te positief wordt gebracht. De accu is uitneembaar en kan volgens de fabrikant in 3,5 uur worden opgeladen. Het is ons niet bekend of de fiets uitgevoerd is met een kracht- of bewegingssensor. Met een bewegingssensor reageert de motor wat trager.

Spectaculaire aanbieding?
De aangeboden Qwic is in verhouding tot andere elektrische fietsen erg goedkoop. Een elektrische fiets heb je doorgaans pas vanaf €1600.

Testresultaten van alle elektrische fietsen

Dyson DC37Dyson DC37 musclehead

 • Maffe Marathon-aanbieding: van €469 voor €369;
 • Testoordeel: 6,9;
 • Pluspunt: zeer goed op harde vloeren.

Ons koopadvies
De zakloze lawaaierige Dyson DC37 Musclehead heeft moeite met over drempels gaan en onder laag meubilair zuigen. Op gebruiksgemak scoort deze stofzuiger redelijk. Minpunten zijn het legen van de container, het schoonmaken en plaatsen van het uitblaasfilter.

Spectaculaire aanbieding?
Let op, er zijn meerdere Dysons D37 en 2 daarvan hebben Musclehead in de naam. Er is een gewone, maar er is ook een Allergy Musclehead Parquet (testoordeel 6,6). Deze laatste versie is er vanaf €369. De gewone Musclehead kost in webwinkels minimaal €399. De Maffe Marathonprijs is dus een goede aanbieding.

Testresultaten van stofzuigers

Magimix Compact 3200XL

 • Maffe Marathon-aanbieding: van €304 voor €229;
 • Testoordeel: 7,4;
 • Pluspunt: zeer goed in het mengen van cakemix en hakken van nootjes.

Ons koopadvies
Deze Magimix is een goede, veelzijdige foodprocessor. Brooddeeg kneden en kaas en wortels raspen doet hij redelijk, de rest goed tot zeer goed. Er zijn echter foodprocessors en keukenmachines die het op veel punten nog beter doen en goedkoper zijn.

Spectaculaire aanbieding?
Deze foodprocessor is nu een stuk goedkoper dan normaal en ook bij andere winkels vind je hem niet voor deze prijs, dus dit is zeker een goede aanbieding!

Artikel uit de Consumentengids over keukenmachines en foodprocessors (alleen voor leden)

TomTom Start 25TomTom Start 25 West-Europa Giftpack

 • Maffe Marathon-aanbieding: van €219 voor €119;
 • Testoordeel: 7,6;
 • Pluspunt: zeer goede routebegeleiding.

Ons koopadvies
Dit is een eenvoudig te bedienen navigatiesysteem met een kaart van West-Europa. Een prima instapmodel zonder veel extra's, zoals ingebouwde verkeersinformatie.

Spectaculaire aanbieding?
Deze Start 25 heeft meestal een kaart van heel Europa, deze uitvoering met alleen een kaart van West-Europa wordt niet veel verkocht. €119 is een goede prijs, hij is niet goedkoper te vinden. Maar voor 2 tientjes meer heb je de kaart van heel Europa en in het V&D Prijzencircus kreeg je voor die prijs ook nog een dvd van Ice Age erbij.

Testresultaten van alle navigatiesystemen

iPod Touch 5e generatieiPod Touch 32 GB (5e generatie)

 • Maffe Marathon-aanbieding: van €327 voor €299;
 • Testoordeel: eerste indruk;
 • Pluspunt: goede camera's en groot scherm.

Ons koopadvies
Een zeer uitgebreide multimediaspeler met goede beeld- en geluidskwaliteit. Hij is draagbaar en gebruiksvriendelijk. In vergelijking met de 4e generatie heeft de 5e een groter scherm, draait er ook iOS 6 op en worden vernieuwde oordopjes meegeleverd.

Spectaculaire aanbieding?
Apple vraagt €327 voor deze iPod Touch in zijn webshop, maar bij verschillende webwinkels is hij voor €309 te koop, inclusief verzendkosten. De Maffe Marathonprijs is dus een goede aanbieding, maar spectaculair, nee.

Meer over de iPod Touch 5e generatie

Sony Reader PRS-T2Sony Reader PRS-T2

 • Maffe Marathon-aanbieding: van €174 voor €139;
 • Testoordeel: 8,3;
 • Pluspunt: duidelijk en snel scherm.

Ons koopadvies
Een mooi afgewerkte e-reader met een duidelijk leesbaar scherm, die prettig in de hand ligt. Wel jammer dat ingebouwde achtergrondverlichting ontbreekt. Die achtergrondverlichting is juist handig voor wie veel leest in bed.

Spectaculaire aanbieding?
Deze e-reader is voor dezelfde prijs in de aanbieding bij het V&D Prijzencircus. Maar eigenlijk is het geen aanbieding te noemen. Er zijn verschillende webwinkels (waaronder Media Markt, BCC en Wehkamp) waar je hem voor dezelfde prijs kunt bestellen, inclusief verzendkosten.

Testresultaten van alle e-readers

Norton Internet SecurityNorton 360 Premier Edition 2013

 • Maffe Marathon-aanbieding: van €79 voor €29;
 • Testoordeel: 6,0;
 • Pluspunt: lage systeembelasting.

Ons koopadvies
Dit internetbeveiligingspakket van Norton biedt gemiddelde bescherming tegen malware. Het is een middenmoter in de test: er zijn best wat pakketten die beter beschermen. Er is ook gratis software met vergelijkbare prestaties als Norton. Deze Norton 360 is overigens uitgebreider dan het door ons geteste pakket, maar de beveiliging is hetzelfde.

Spectaculaire aanbieding?
€29 is een goede deal als je dit pakket van Norton toch wil aanschaffen. Maar niet echt origineel: het is dezelfde aanbieding als in het V&D Prijzencircus. De licensie is ook voor 3 pc's en loopt tot het eind van 2013.

Testresultaten van alle virusscanners 

iMac 21,5 inch

 • Maffe Marathon-aanbieding: van €1385 voor €1249;
 • Testoordeel: niet getest.

Ons koopadvies
We hebben deze huidige versie van de iMac niet getest. Toch is er wel iets te zeggen over deze kleinste uitvoering van de all-in-one van Apple. Hij heeft een prima processor en goed intern geheugen van 8 GB. De harde schijf is met 1 TB groot genoeg voor verreweg de meeste gebruikers, maar is wel wat traag. Dit kun je merken bij het verplaatsen van bestanden. De videokaart voegt weinig toe ten opzichte van geïntegreerde videochips. Als je wilt gamen, is deze videokaart niet goed genoeg.

Spectaculaire aanbieding?
Dit is een goede deal. In de Apple store vind je deze iMac voor €1385 en in veel webwinkels betaal je ruim meer dan €1300. Hier kun je dus echt iets besparen. Wie graag een goedkopere all-in-one computer wil, zal moeten uitwijken naar een Windows 8 variant.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken