icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Mazda CX-5

Eerste indruk | Autofabrikant Mazda heeft het al jarenlang moeilijk op de Nederlandse markt. De verkopen liepen sterk terug, maar de nieuwe CX-5, een compacte SUV, brengt opeens weer leven in de verkoopbrouwerij. Wat zijn de kwaliteiten waarop de CX-5 zich mag beroepen? Een 1e indruk op video geeft antwoord.
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  22 juni 2012


Merk Mazda

Richtprijs € 27.720 (vanafprijs)


Type CX-5


Snel naar:


Mazda CX-5: review

Het Japanse automerk Mazda kon de laatste jaren geen potten breken. De verkoopcijfers van bijna alle modellen liepen hard terug. Hun nieuwste SUV, de CX-5, heeft echter veelbelovende vooruitzichten: een motor die hoge prestaties koppelt aan een laag verbruik, goede rijeigenschappen en veel standaard veiligheidssystemen. 

Wat viel ons op?

  • De fabrikant belooft een gemiddeld verbruik van 1 op 17. Gezien zijn forse buitenmaten en goede prestaties is dat een opvallend laag verbruik. Hij heeft ook een A-label en valt voor de zakelijke rijders in het 20%-tarief.
  • Het onderstel is relatief hard geveerd en gedempt. Dat maakt hem iets minder comfortabel dan verwacht. Wel is de auto opvallend stil in het interieur.
  • Vanaf het TS+-niveau heeft de auto naast AEBS (automatisch remmen in stadsverkeer) ook Rear Vehicle Monitoring, parkeersensoren en Lane Departure Control aan boord. Maar of dat laatste systeem nu een herrie moet maken als een oude Russische onderzeeër?

Kijk op het van de Consumentenbond naar bewegende beelden van de Mazda CX-5, of klik op de afbeelding.

Kijk ook: op de pagina 1e auto-indrukken. Daar zijn alle autofilmpjes tot nu toe verzameld.

En kijk naar honderden auto's in de Autovergelijker.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken