icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Aandeel compacte auto's stijgt

Nieuws|'De autoverkopen zullen weleens onder de 400.000 gaan uitkomen dit jaar,' voorspellen sommige marktkenners. Want er is eind vorig jaar een verkoophausse geweest vanwege de aangepaste wetgeving voor zakelijk rijden. Blijven we dan vooral kleine middenklassers kopen of gaan we allemaal naar een stadsauto?

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:22 augustus 2014


Volgens marktanalist Aumacon zullen er dit jaar vooral veel compacte auto's verkocht worden. Denk hierbij aan auto's zoals de Volkswagen Polo en Renault Clio. Het aantal nieuw verkochte compacte auto's wordt daarmee bijna net zo hoog als de kleine middenklasse (VW Golf, Ford Focus). Maar juist die kleine middenklasse krijgt - net zoals de stadsauto's zoals de Peugeot 108 en Hyundai i10 - een flinke terugval voor zijn kiezen.

Alleen bij de middenklasse suv's - zoals de Mitsubishi Outlander en Audi Q3 - is een redelijke verkoopgroei zichtbaar. Dat komt niet in de laatste plaats door het grote aandeel hiervan dat zakelijk wordt ingezet. Op het totaal van waarschijnlijk 380.000 auto's worden maar 150.000 auto's aan particulieren verkocht en de rest ondermeer aan lease- en verhuurbedrijven.

verkoop

Bron: Aumacon