icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Mio MioMore Desktop

Eerste indruk|Het updaten van je navigatiesysteem duurt vaak lang en leidt soms tot frustraties. Toch is het fijn om de nieuwste software en kaarten op je systeem te hebben. Hoe prettig werkt het updaten bij Mio?

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:29 mei 2014


Merk Mio

Richtprijs € 0


Type MioMore Desktop


mio-logo

Mio MioMore Desktop: review

<img title="" alt="1x1" src="1x1.png/{_document}/hippogallery:original" width="1" height="1" style="border-bottom: 0px solid; border-left: 0px solid; margin: 0px; float: right; border-top: 0px solid; border-right: 0px solid" align="right" data-type="hippogallery:original" data-uuid="1ee9aee3-441e-403d-be73-6766a7f84664">Met MioMore Desktop heb je een flinke kluif aan het updaten van je Mio-navigatiesysteem. Dit softwarepakket is ronduit verwarrend tijdens installatie en gebruik. Naar de firmware-update heb je echter geen omkijken, alleen dit aspect gaat automatisch.

Update-instructies redelijk
Er is niet genoeg informatie over het update-proces. In de doos van onze Mio Moov M610 zit wel een papier waarmee we geattendeerd worden op updates. Daarop staat dat we onze Moov M610 moeten aansluiten op een computer met MioMore Desktop. Het installeren van die software wordt nergens uitgelegd en je moet zelf uitvogelen dat je hiervoor de meegeleverde cd-rom nodig hebt.

Software-installatie is verwarrend
MioMore Desktop werkt alleen op Windows. Er is geen Mac-versie. De installatie van het programma gaat redelijk, maar is bovenal verwarrend. In eerste instantie is het programma snel geïnstalleerd. Daarna verschijnen 2 pop-ups: er is een kaartupdate en een nieuwere versie van MioMore Desktop beschikbaar. Een nieuw installatie-programma start en verwijdert MioMore Desktop weer van de pc, om daarna de nieuwste versie te installeren en de kaarten te updaten.

miomore-desktopFirmware-update zonder dat je het doorhebt
Het updaten van firmware is zeer gemakkelijk, maar wellicht iets te eenvoudig. Als gebruiker heb je namelijk niet door als dat er op je navigatiesysteem een nieuwe versie wordt geïnstalleerd. Het updaten van de firmware gebeurt namelijk automatisch als MioMore Desktop op je pc vernieuwd wordt.

Kaartupdates: soms niet genoeg ruimte
De kaartupdate past niet op onze Moov M610, zo meldt MioMore Desktop na het downloaden van de update. Het softwarepakket gaat daarom eerst alle geïnstalleerde kaarten van het navigatiesysteem verwijderen. Helaas blijkt de nieuwe kaart dan nog niet te passen! Hij past wel als we er (noodgedwongen) voor kiezen om een aantal landen niet op het navigatiesysteem te installeren. Zo wordt er dus een afgeslankte versie van de kaart op het toestel gezet. Wel blijft de volledige kaart in je bezit en kun je later de selectie van landen wijzigen met behulp van MioMore Desktop.

Back-up gelukkig mogelijk
Het navigatiesysteem toont na afloop een foutmelding. Als we hem aanzetten, meldt hij dat niet alle kaarten correct geladen zijn. Zou dat komen omdat we landen achterwege moesten laten? Gelukkig heeft MioMore Desktop een back-up en herstel-mogelijkheid om alles terug te zetten. Fijn dat we die vóór de update hebben gebruikt.

Conclusie
MioMore Desktop is redelijk te gebruiken voor het updaten van je navigatiesysteem. Het gebruik ervan is wel verwarrend en schotelt je als gebruiker lastige keuzes voor. De back-up en herstelmogelijkheid houden we graag achter de hand. Het ontbreken van een Mac-versie is overigens onbegrijpelijk.

Meer reviews:

Wat is Mio MioMore Desktop?

MioMore Desktop is een softwarepakket om je Mio-navigatiesysteem te beheren. Het is uitsluitend beschikbaar voor Windows. Naast het updaten van je navigatiesysteem, kun je een aantal andere dingen doen met de programma’s, zoals:

  1. Online naar lokale points of interest zoeken
  2. Aangepaste points of interest beheren
  3. Tochten plannen
  4. Abonnementen op flitsinformatie beheren

Lees onze review van Mio MioMore Desktop.