icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Mio parkeert autonavigatie

Nieuws|Mio laat na vragen van de Consumentenbond weten dat zij hun focus verleggen van losse navigatiesystemen naar andere productgroepen. Volgens Mio neemt de vraag naar navigatiesystemen af en zitten alle wenselijke functies inmiddels in de apparaten. Wel blijft Mio ze produceren en houden huidige klanten hun ondersteuning bij gebruik.

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:29 oktober 2013

Mio.png

<img title="" alt="1x1" src="1x1.png/{_document}/hippogallery:original" width="1" height="1" style="border-top: 0px solid; border-right: 0px solid; border-bottom: 0px solid; float: right; margin: 0px; border-left: 0px solid" align="right" data-type="hippogallery:original" data-uuid="1ee9aee3-441e-403d-be73-6766a7f84664">Mio kiest ervoor om zich meer te richten op producten zoals fietsnavigatie, sporthorloges, dashboard-camera's en dergelijke. Mio geeft aan dat ze losse navigatiesystemen blijft produceren zolang er vraag bestaat naar autonavigatie, maar dat de productgroep geen aandachtsgebied meer is. De navigatiesystemen zouden 'uitontwikkeld' zijn.

Volgens Mio zijn alle wenselijke functies reeds aanwezig op de apparaten. Dat is een verrassende conclusie in onze ogen, omdat de systemen van Mio maar een krappe voldoende scoren in onze autonavigatie-test.

Nieuwe systemen

Halverwege 2014 zullen er wel nieuwe Mio-navigatiesystemen op de markt komen. Deze zullen zich vooral qua hardware licht onderscheiden ten opzichte van de huidige modellen. Nieuwe software is niet binnen afzienbare tijd te verwachten.

Update: De testresultaten van Mio's 2014 modellen kun je nu bekijken.

Ook de Mio Smart-dienst die in de Amerikaanse Mio-tak worden ontwikkeld, hoeven we niet binnen afzienbare tijd in Nederland te verwachten. Deze dienst biedt onder meer kortingsbonnen aan tijdens je rit. Voor een Nederlandse introductie van deze dienst is (nog) geen concreet plan bij Mio.

Ingebouwd of smartphone

Dat Mio een dalende vraag naar losse autonavigatiesystemen ziet, is op zichzelf niet zo vreemd. Veel mensen hebben nog steeds behoefte om te navigeren, maar doen dat bijvoorbeeld met een ingebouwd systeem in hun auto of met hun smartphone.

In onze navigatiesystemen-vergelijker vind je daarom bij ons ook navigatie-apps. Bekijk: