icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Mitsubishi Space Star

Eerste indruk | Mitsubishi komt opvallend genoeg niet met een opvolger voor de succesvolle Colt. De fabrikant kiest nu voor een kleiner model dat tussen de kleine en compacte klasse in valt: de Space Star. Wat vinden wij van deze stadsauto?
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  13 maart 2013


Merk Mitsubishi

Richtprijs € 9.450 (vanaf)


Type Space StarMitsubishi Space Star: review

Met de Cleartec-techniek aan boord heb je met de Mitsubishi Space Star een zuinig en wendbaar stadskarretje, met een vanafprijs onder de €10.000.

Wat viel ons op aan de Mitsubishi Space Star?

  • Het deel 'Space' van zijn typenaam maakt hij niet helemaal waar. Met 4 personen en een beetje bagage zit de Space Star goed vol.
  • De goedkoopste versie, de 1.0 Entry, heeft geen brandstofbesparende Cleartec-technieken aan boord. Kies daarom liever voor de iets duurdere versies met Cleartec, die zijn weer net wat zuiniger. Wij reden met de 1.2 CVT, dan heb je iets meer koppel (lees: trekkracht) en een continu variabele transmissie. Met CVT is hij ook weer wat zuiniger dan met een handbak.
  • In de stad is de Mitsubishi Space Star heel handig door zijn kleine draaicirkel en de compacte afmetingen. Hij past ook op de kleinste parkeerplaats.

Bekijk het filmpje voor bewegende beelden van de Mitsubishi Space Star.

Bekijk ook:

Reviewfilmpjes van andere auto's
Testresultaten van honderden auto's

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken