icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Nissan Note

Eerste indruk|De eerste Nissan Note was al een handige en ruime, maar wel onopvallende auto. De nieuwe generatie gaat op dezelfde voet door. Opvallend: hij is wel even vier mille goedkoper geworden! En er kunnen enkele unieke veiligheidsopties op worden geleverd.

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:16 december 2013


Merk Nissan

Richtprijs € 14.100 (vanaf)


Type NoteNissan Note: review

 

De huidige Nissan Note valt door zijn hoge prijs wat buiten de boot. De nieuwe Note is met een vanafprijs van €14.100 (prijspeil 2013, inclusief rijklaarmaakkosten) gelijk een veel betere aanbieding. 

Wat viel ons op aan de Nissan Note?

  • Omdat het dak niet quasi-modieus afloopt richting de achterklep, is er zowel voor- als achterin veel hoofdruimte.
  • Voorin zit je op wat smalle en vooral korte stoeltjes, achterin is het comfort beter. Daar is de beenruimte zelfs opvallend groot.
  • In de Euro NCAP-crashtest scoort hij maar 4 sterren. Dat wordt vooral veroorzaakt door de relatief hoge letselkans van de bovenbenen van de bestuurder; bij een aanrijding komen z'n benen snel tegen het stuur en het middenconsole aan.
  • Voor €900 extra is de optie 'Safety Shield' bij te bestellen. Daarin zijn 3 veiligheidssystemen opgenomen: 4 camera's (2 onder de zijspiegels, een voor- en een achterin) laten zien wat er zich rondom de auto afspeelt; Lane Departure Control checkt niet alleen of er een voertuig in de dode hoek zit, maar geeft ook een signaal als je de wegmarkering overschrijdt en Moving Object Detection geeft een extra signaal als de camera's signaleren dat er zich een wandelaar achter de auto beweegt bij het uitparkeren.
  • Het kleine driecilindertje met 80 pk is alleen bij constante snelheid mooi stil, bij koude motor en bij accelereren laat hij goed van zich horen. Heb je meer vermogen nodig? Bestel dan de €1600 duurdere DIG-S versie, die heeft een compressor en daardoor levert het motortje nu 98 pk.
  • De Note biedt een prettig rijgedrag, het valt vooral op dat hij niet zoveel overhelt in bochten als andere kleine mpv's. De auto is soepel geveerd, maar wel hard gedempt. Vooral verkeersdrempels dreunen flink door in het interieur.

Conclusie

De nieuwe Note is geen baanbrekende auto geworden, maar heeft wel wat opvallende veiligheidsitems. Daarnaast is het vooral een ruime en prettig rijdende auto. 

Bekijk ook: