icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Peugeot 208

Eerste indruk | De nieuwste loot aan de 'twee-nul-x'-stam van Peugeot is de 208. Die gaat het moeilijk krijgen het succes van de 205, 206 en 207 te evenaren. Hij is lichter en (vanbuiten) kleiner geworden, terwijl de binnenruimte juist toe nam. Over het spaardieseltje, deze 1.4 e-HDi, zijn we minder enthousiast. Door de koppeling aan een semi-automaat is het een flinke lawaaimaker geworden.
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  12 december 2012


Merk Peugeot

Richtprijs € 14.100 (vanaf-prijs)


Type 208


Snel naar:


Peugeot 208: review

De nieuwste loot aan de 'twee-nul-x'-stam van Peugeot is de 208. Die gaat het moeilijk krijgen het succes van de 205, 206 en 207 te evenaren. Hij is lichter en (vanbuiten) kleiner geworden, terwijl de binnenruimte juist toe nam. Over het spaardieseltje, deze 1.4 e-HDi, zijn we minder enthousiast. Door de koppeling aan een semi-automaat is het een flinke lawaaimaker geworden.

Wat viel ons op?

  • Ondanks dat de 208 negen centimeter korter (!) is geworden dan de 207, is er toch meer binnenruimte. Ook achterin kunnen volwassenen gewoon zitten.
  • Het tellerwerk van de auto ziet de bestuurder niet door het stuur heen, maar over het stuur heen. Tesamen met een opvallend klein stuurtje werkt dat voor langere personen zeer goed, kleinere bestuurders zitten tegen de bovenrand van het stuurwiel aan te kijken.
  • Het grote pluspunt van de kleinste dieselmotor, deze 1.4 e-HDi, is het lage verbruik met de bijbehorende belastingvoordelen. Wil je betere prestaties, een net zo laag verbruik en een 'gewone' handbak, kies dan de 1.6 e-HDi. Dan vervallen wel de belastingvoordelen.

Kijk op het van de Consumentenbond naar bewegende beelden van de Peugeot 208, of klik op de afbeelding.

Kijk ook: op de pagina 1e auto-indrukken. Daar zijn alle autofilmpjes tot nu toe verzameld.

En bekijk honderden auto's in de Autovergelijker.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken