icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Renault Twingo

Eerste indruk | De Twingo is sinds vorig jaar de op één na best verkopende auto in Nederland. Dat heeft hij vooral te danken aan zijn fiscale aantrekkelijkheid. Maar biedt de Twingo evenveel comfort, zuinigheid en veiligheid als de compleet vernieuwde Fiat Panda en de Volkswagen Up?
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  13 april 2012


Merk Renault

Richtprijs € 9.000 (vanafprijs)


Type TwingoRenault Twingo: review

Kleine en zuinige auto's verkopen op dit moment zeer goed. De Renault Twingo is eind vorig jaar gefacelift en heeft zowel een benzine- als een dieselversie die fiscale voordelen oplevert.

Wat viel ons op?

  • De eerste Twingo (maar liefst 14 jaar leverbaar geweest, van 1993 tot 2007) was ontegenzeglijk een leuker karretje. De 2e en nu deze 3e generatie is lang niet meer zo rond en vrolijk;
  • In 2007 onderging de Twingo zijn laatste crashtest. Hij kreeg maar vier sterren voor de inzittendenveiligheid, vooral bij de knieën en bovenbenen van de voorinzittenden liet de autoveiligheid het afweten. Aangezien de auto slechts gefacelift is en niet technisch aangepast, geldt dit onverkort voor het huidige model;
  • Het comfort leidt op de snelweg vooral onder de herrie die van de achteras af komt. Er is niet voldoende isolatie aangebracht om de afrolgeluiden van de banden in te dammen.

Kijk op het van de Consumentenbond naar bewegende beelden van de Renault Twingo, of klik op de afbeelding.

Kijk ook: op de pagina 1e auto-indrukken. Daar zijn alle autofilmpjes tot nu toe verzameld.

En kijk naar honderden auto's in de Autovergelijker.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken