icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Seat Leon

Eerste indruk | Is de nieuwe Seat Leon simpelweg een Golf met een andere badge of is er meer in de aanbieding? Tipje van de sluier: ook de Leon is lichter geworden, van buiten wel 5 cm korter, maar binnen overduidelijk ruimer.
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  13 november 2012


Merk Seat

Richtprijs € 19.500 (vanaf-prijs)


Type Leon


Snel naar:


Seat Leon: review


Is de nieuwe Seat Leon simpelweg een Golf met een andere badge of is er meer aan de hand? De Consumentenbond voelde de Leon aan de tand met de Golf-ervaringen nog vers in het geheugen.
Belangrijkste bevindingen: ook de Leon is lichter geworden, van buiten wel 5 cm korter maar van binnen overduidelijk ruimer.   

Wat viel ons op?

  • Tijdens deze 1e indruk was er alleen een combinatie beschikbaar van de nu kleinste benzinemotor (de 1.4 TSI met 122 pk) met het sportieve uiterlijk van een FR-pakket. Daardoor is het echt een schaap in wolfskleren. Kijk dus 'voorbij' die grote 18 inch-velgen en de spoilers, dan zie je de Leon in basisuitvoering staan.
  • De Leon is qua prijzen, bij gelijke motorisering en uitvoering, zo'n €550 goedkoper dan de Golf. Voor hetzelfde geld heb je een 3-deurs Golf of een 5-deurs Leon. De 3-deursversies - en trouwens ook de nieuwe ST-stationwagon - komen later in 2013.
  • De kofferruimte valt wat tegen; de interieurruimte (vooral achterin) valt erg mee. Achterin is er voldoende ruimte voor benen en hoofd.


Kijk ook op de pagina eerste auto-indrukken. Daar zijn alle autofilmpjes tot nu toe verzameld.

En kijk naar honderden auto's in de Autovergelijker.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken