icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

SUV's blijken zeer veilig in de crashtest

Nieuws|Met het goede resultaat in de botstest voor de nieuwe Range Rover Velar blijkt weer eens dat SUV's, de populaire auto's met terreinwagentrekjes, erg veilig zijn. De Velar scoort de maximale 5 sterren, net als de 15 andere SUV's die dit en vorig jaar zijn getest.

Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:4 oktober 2017

rangerover-velar-ct1710

Euro NCAP test jaarlijks tientallen nieuwe auto's op veiligheid met botstests en tests van actieve veiligheidssystemen. In oktober 2017 werd de Range Rover Velar (grote SUV) beoordeeld, waarbij de verschillende testonderdelen samen een maximale totaalscore van 5 sterren op kunnen leveren.

Range Rover Velar: 5 sterren

Land Rover bedient met de Range Rover-lijn autokopers die geen typische terreinauto willen, maar meer luxe. Als je een écht grote en luxe SUV wilt, kijk dan naar de Range Rover of Range Rover Sport.

De nieuwe Velar is net zo lang als de Sport, maar wel een stuk lager; meer een opgehoogde stationwagen dan een volbloed SUV dus.

In de crashtest scoort de Velar hoge cijfers. Hij is standaard uitgevoerd met veel actieve veiligheidssystemen, zoals een automatisch noodremsysteem dat zowel bij lage als hoge snelheden goed blijkt te functioneren. Het systeem ziet ook voetgangers en weet een aanrijding vaak te voorkomen.

Zelfs in de test waarbij ineens een rennend kind tussen geparkeerde auto's opduikt, weet de Velar bij 45 km/h een botsing te vermijden. Ook zijn volwassen én jonge inzittenden in bijna alle botssituaties goed beschermd tegen letsel.

Zorgeloos een private lease auto rijden?

Met het Autolease-collectief ben je zeker van een betrouwbaar, door de Consumentenbond gecheckt leasecontract en een eerlijk maandbedrag. Zonder kleine lettertjes.

Meld je nu aan

Autolease q3

SUV's in gunstige prijsklasse

Als je wat minder te besteden hebt voor een SUV dan de prijzige Range Rover, zijn er gelukkig veel veilige, goedkopere alternatieven. Sinds begin 2016 zijn er al 15 kleine en grote SUV's gebotstest, die allemaal 5 sterren haalden.

Deze SUV's zijn onder meer getest:

Lees ook: