icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

TomTom MyDrive en HOME

Eerste indruk|Het updaten van je navigatiesysteem duurt vaak lang en leidt soms tot frustraties. Toch is het fijn om de nieuwste software en kaarten op je systeem te hebben. Hoe prettig werkt het updaten bij TomTom?

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:15 mei 2014


Merk TomTom

Richtprijs € 0


Type MyDrive en HOME


tomtom-home-logo

TomTom MyDrive en TomTom HOME: Review

Je TomTom voorzien van de nieuwste software of kaart werkt zeer goed. Ondanks 2 verschillende softwareversies (MyDrive en HOME) en verplichte registratie met e-mailadres, is het makkelijk dat je met 1 druk op de knop het complete update-proces kunt starten.

Twee softwarepakketten
TomTom heeft 2 verschillende programma's en het is onhandig dat TomTom de functionaliteiten niet in 1 programma heeft gecombineerd. Bekijk welk programma bij jouw TomTom hoort. TomTom HOME is een programma voor oudere navigatiesystemen. MyDrive is een webapplicatie waarmee je nieuwere modellen beheert in een webbrowser. Om te zorgen dat je webbrowser je TomTom-apparaat herkent, moet je wel het hulpprogramma MyDrive Connect installeren op je computer.

Proef op de som
Bij onze GO LIVE 1005 krijgen we duidelijke instructies. De meegeleverde snelstartgids laat ons MyDrive downloaden en installeren om het navigatiesysteem te updaten. Bij de XL Classic staat informatie over updaten alleen in een hoofdstuk in de gebruiksaanwijzing. Het apparaat zelf waarschuwt ons pas na maanden dat de software en de kaart verouderd kunnen zijn en dat je via HOME naar updates kunt zoeken.

tomtom-mydriveSoftware-installatie prima te doen
MyDrive Connect is na 1 minuut al geïnstalleerd. We hoefden alleen de licentieovereenkomst te accepteren. Het installatiebestand downloadden we van de website van TomTom. Dat was bij HOME ook beter geweest, maar dat programma installeren we vanaf het navigatiesysteem. Daarna controleert het of er online een nieuwere versie van HOME te vinden is. Dat is het geval en hierdoor doorlopen we 2 keer een installatieprocedure.

Registreren verplicht
Een account aanmaken, vinden we een overbodige extra stap. Maar we hebben er per sé een nodig om de software te gebruiken. De gevraagde informatie blijft gelukkig wel beperkt tot e-mailadres, voor- en achternaam.

Makkelijk updaten
Het updaten zelf is zo simpel als op de knop drukken en wachten tot hij klaar is. Tijdens het updaten is er geen interactie nodig. De HOME-software kan voor de installatie begint een back-up maken. Bij MyDrive is dat niet mogelijk. Voor onze GO LIVE 1005 kochten we een kaartupdate. Dat kon niet in MyDrive, maar moest elders op de TomTom-website. Dat is lastig, want bij HOME kun je dit wel rechtstreeks in de software doen.

Conclusie
De TomTom Home-software heeft minder goede instructies en software-installatie dan MyDrive Connect. MyDrive is iets onhandiger bij het kopen van kaartupdates. Ook ontbreekt daar een backup-functie. We hopen dat de 2 programma’s hun krachten bundelen. Maar ook afzonderlijk zijn beide programma’s goed geschikt voor het updaten van je navigatiesysteem.

Ben je ook geïnteresseerd in deze pagina’s?

Wat is TomTom MyDrive en TomTom HOME?

TomTom heeft 2 softwarepakketten om je apparaat van de nieuwste software en kaarten te voorzien: MyDrive Connect en HOME. Van die twee is MyDrive de nieuwste. Welk programma je nodig hebt, hangt af van het TomTom-model dat je hebt.

TomTom Home
TomTom HOME is software voor Windows en Mac. Je kunt hiermee ondermeer je TomTom-navigatiesysteem updaten en nieuwe kaarten en services installeren.

TomTom MyDrive
TomTom MyDrive Connect is een hulpmiddel dat je installeert op Windows of Mac. Dit programma zorgt ervoor dat je aangesloten TomTom verbinding kan maken met de MyDrive-website. Het beheren van je navigatiesysteem gaat vervolgens niet via dit programma, maar via de website van TomTom.

Lees onze review van TomTom MyDrive en HOME.