icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Toyota Auris Hybrid

Eerste indruk | De voorgaande Auris Hybrid was toentertijd de zuinigste en 'schoonste' auto ooit. Al na een korte levensduur van drie jaar wordt hij nu compleet vernieuwd. Onderhuids houdt hij dezelfde motortechniek, maar het wat duffe uiterlijk maakt plaats voor een aantrekkelijker verschijning. Zijn de rijeigenschappen ook verbeterd? De video geeft het antwoord.
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  22 maart 2013


Merk Toyota

Richtprijs € 24.400 (vanaf)


Type AurisToyota Auris Hybrid: review

De eerste Auris Hybrid (vanaf 2010) was toentertijd de hoogst scorende auto in de Ecotest: met het rapportcijfer 9,4 zuinig en zéér schoon. Gaat het compleet vernieuwde model nu een net zo hoog cijfer halen? Dat is nog niet bekend, in deze 1e indruk blijkt wel hij uiterlijk veel aantrekkelijker is geworden en de rijeigenschappen spannend zijn verbeterd.

Wat viel ons op aan de Toyota Auris Hybrid?

  • Vooral de kofferruimte is groter geworden. In het oude model werd veel ruimte weggesnoept door het accupakket, dat zit nu onder de achterbank weggewerkt.
  • De rijeigenschappen zijn sterk verbeterd. Het oude model was flink onderstuurd, met de nieuwe ga je veel strakker door de bocht.
  • Is de Auris hatchback je nog niet ruim genoeg? Medio 2013 komt de 'Touring Sports', een stationwagon-versie die 1000 euro meer gaat kosten dan de vergelijkbare hatchbackuitvoering. Opvallend genoeg wordt deze nog een streepje zuiniger dan de hatchback.

Bekijk het filmpje voor bewegende beelden van de Toyota Auris Hybrid.

Bekijk ook:

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken