icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Toyota Yaris Hybrid

Eerste indruk | De kleinste hybride van Toyota was - tot nu toe - de Auris. Nu brengt het merk ook een hybride op basis van de nog kleinere Yaris op de markt. Wordt dit helemaal een zuinigheidskampioen? Onze eerste indruk in zijn natuurlijke habitat, in dit geval de binnenstad van Amsterdam.
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  8 juni 2012


Merk Toyota

Richtprijs € 18.600 (vanafprijs, Hybrid-versie)


Type Yaris HybridToyota Yaris Hybrid: review

Kleine en zuinige auto's verkopen op dit moment zeer goed. De vorig jaar vernieuwde Yaris is bij autokopend Nederland nog steeds favoriet. Met de nu geïntroduceerde hybrideversie wordt het ongetwijfeld een nog groter verkoopsucces. 

Wat viel ons op?

  • Het accupakket is weggebouwd onder de achterbank. De gevolgen voor de hoofdruimte van de achterinzittenden zijn minimaal, ze hebben daar nog voldoende hoofd- en beenruimte over.
  • Bij een volledig opgeladen accu kun je in de stad tot 2 kilometer volledig elektrisch rijden. Met de EV-knop tussen de stoelen dwing je af dat er louter elektrische aandrijving is.
  • Als de 1,5 liter benzinemotor bijspringt, maakt hij door zijn continu variabele transmissie alleen bij volle acceleratie veel toeren en daarmee veel herrie. Bij normale acceleratie klimt de motor niet zo fors in toerental.

Kijk op het van de Consumentenbond naar bewegende beelden van de Toyota Yaris Hybrid, of klik op de afbeelding.

Kijk ook: op de pagina 1e auto-indrukken. Daar zijn alle autofilmpjes tot nu toe verzameld.

En kijk naar honderden auto's in de Autovergelijker.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken