icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Volkswagen Golf VII

Eerste indruk | Iedereen van 8 tot 88 jaar denkt bij 'Volkswagen' aan de 'Golf'. Een nieuwe generatie Golfs is dus echt groot nieuws. De Consumentenbond doet een 1e indruk op van de Golf VII en is blij verrast: goede rijeigenschappen, veel interieurruimte en het geheel maakt (opnieuw) een solide indruk. En dat terwijl hij 100 kilo lichter is geworden en ook veel zuiniger.
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  3 oktober 2012


Merk Volkswagen

Richtprijs € 19.650 (vanafprijs)


Type GolfVolkswagen Golf VII: review

Iedereen van 8 tot 88 jaar denkt bij 'Volkswagen' aan de 'Golf'. Een nieuwe generatie Golfs is dus echt groot nieuws. De Consumentenbond doet een 1e indruk op van de Golf VII en is blij verrast: goede rijeigenschappen, veel interieurruimte en het geheel maakt (opnieuw) een solide indruk. En dat terwijl hij 100 kilo lichter is geworden en ook veel zuiniger.   

Wat viel ons op?

  • De extra zes centimeter in lengtegroei komen geheel aan de achterpassagiers ten goede. Daar is - voor zijn klasse - erg veel ruimte nu.
  • De auto heeft nog betere rijeigenschappen dan het huidige model. Dat komt mede door de nieuwe variabele stuurbekrachtiging, het standaard sperdifferentieel en het instelbare onderstel.
  • Vooral de 1.6 TDI BlueMotion is zakelijk interessant, want door zijn lage CO2-uitstoot van 85 g/km valt hij tot 2015 in de 14%-bijtellingsgroep.

Kijk op het van de Consumentenbond naar bewegende beelden van de Volkswagen Golf, of klik op de afbeelding.

Kijk ook: op de pagina 1e auto-indrukken. Daar zijn alle autofilmpjes tot nu toe verzameld.

En kijk naar honderden auto's in de Autovergelijker.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken