icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Volkswagen Polo Bluemotion

Eerste indruk | Het verkoopsucces van de Volkswagen Polo stoelt al sinds vorig jaar vooral op één uitvoering: de BPM- en motorrijtuigenbelastingvrije TDI Bluemotion. Vanwege die belastingvrijstellingen verkopen de extra zuinige uitvoeringen van bijvoorbeeld de Renault Twingo en deze Polo zowel zakelijk als privé heel goed. Hoe bevalt de Polo Bluemotion in het dagelijks gebruik?
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  11 augustus 2010


Merk Volkswagen

Richtprijs € 16.890 (vanafprijs)


Type PoloVolkswagen Polo Bluemotion: review

De Volkswagen Polo is al lang niet meer het krappe broertje van de Golf. Hij biedt tegenwoordig nog meer binnenruimte dan de eerste Golfs in de jaren tachtig. Vooral door de introductie van de zeer zuinige Bluemotion-uitvoering zijn de Polo-verkoopcijfers omhoog geschoten. 

Wat viel ons op?

  • Een aanschafprijs van onder de 17 mille voor een compacte diesel is heel laag. Je betaalt geen aanschafbelasting BPM en motorrijtuigenbelasting en daarom kun je bij aanschaf al gelijk €4.800 besparen.
  • Het opgegeven gemiddelde verbruik van 3,3 l/100 km (1 op 30) is niet haalbaar. Wij haalden '1 op 24', dat is nog steeds een heel net verbruik.

Kijk op het Youtubekanaal van de Consumentenbond naar bewegende beelden van de Volkswagen Polo Bluemotion, of klik op de afbeelding.

Kijk ook: op de pagina 1e auto-indrukken zijn alle autofilmpjes tot nu toe verzameld.

En kijk naar honderden auto's in de Autovergelijker.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken