icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Volvo V40

Eerste indruk | De nieuwe Volvo V40 is de best scorende auto ooit op het gebied van voetgangersveiligheid. Dat komt vooral door de airbag die vanonder de motorkap tevoorschijn schiet om de aangereden voetganger op te vangen. Ook voor de inzittenden is de V40 een – wellicht wel iets te krap – feest, blijkt uit onze 1e indruk.
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  14 september 2012


Merk Volvo

Richtprijs € 27.150 (vanafprijs)


Type V40Volvo V40: review-filmpje

Het bestaande koppel S40 (sedan) en V50 (stationwagon) wordt opgevolgd door deze V40. Zijn belangrijkste noviteit: de Pedestrian Airbag Technology. Dat staat voor een airbag die zich bij een aanrijding met een fietser of voetganger aan de buitenzijde (!) van de auto ontplooit, onderaan de voorruit.   

Wat viel ons op?

  • Bij het in- en uitstappen moeten de wat langere inzittenden echt oppassen met hun hoofd. De bovenste rand van de deuropening zit relatief laag, daardoor stoot je snel je hoofd;
  • Deze nieuwe Volvo biedt veel betere rijeigenschappen dan zijn voorgangers. Hij deelt zijn onderstel met de Ford Focus, bij de Ford heeft dit onderstel zich al langer bewezen;
  • In de eerste maanden is de V40 leverbaar met een Intro Line-pakket. Dat houdt ondermeer een speciaal instrumentenpaneel, harddisk navigatie met groot scherm, parkeerassistentie met een camera achteruit en cruise control in, voor een meerprijs van €1000. Dat is zeker het overwegen waard.

Kijk op het van de Consumentenbond naar bewegende beelden van de Volvo V40, of klik op de afbeelding.

Kijk ook: op de pagina 1e auto-indrukken. Daar zijn alle autofilmpjes tot nu toe verzameld.

En kijk naar honderden auto's in de Autovergelijker.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken