icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Autobanden

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Autobanden.


2017

Nieuws | 21 februari 2017

Ecotest 2017: opnieuw diesels zwaar onder vuur

De eerste testresultaten van de Ecotest in 2017 laten zien dat sommige nieuwe dieselmotoren een groot uitstootprobleem hebben: ze stoten veel te veel stikstofoxiden (NOx) uit. Daarom krijgen meerdere nieuwe auto's slechts één van de vijf sterren.

2016

18 februari 2016

Winterbanden

Bij het aanschaffen van winterbanden moet je keuzes maken. Kies je bijvoorbeeld voor gebruikte of nieuwe winterbanden? Koop of huur je ze?

3 februari 2016

Archief Autobanden

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Autobanden.

3 februari 2016

Autobanden kopen: waar let je op?

Is de profieldiepte van je banden minder dan 2 mm? Dan raden we je aan om de banden te vervangen. Welke maat je nodig hebt, vind je op de band zelf. Rij je in winterse omstandigheden, koop dan voor je eigen veiligheid winterbanden. Maar, rijd hier niet het hele jaar op.

3 februari 2016

Gebruikstips voor autobanden

Hier vind je handige tips voor het gebruik van je autobanden. Welke bandenspanning moeten je banden hebben en wanneer moet je ze wisselen? Wij geven je aan aantal handige tips waardoor je banden langer meegaan.

2015

Nieuws | 7 oktober 2015

Europees bandenlabel nauwelijks informatief

Sinds enkele jaren moeten autobanden voorzien zijn van een label met informatie over de invloed van de band op het brandstofverbruik (CO2-uitstoot), de grip op nat wegdek (remweg) en de geluidsproductie (buiten de auto). De letters op het EU-bandenlabel bieden consumenten echter weinig bruikbare informatie, blijkt uit onze recente winterbandentest.

Nieuws | 4 september 2015

Yokohama-banden uit 2012? Check of vervanging nodig is!

Bandenfabrikant Yokohama doet een oproep aan automobilisten die rondrijden op Yokohama BluEearth-banden. Enige maten geproduceerd in 2012 hebben een veiligheidsrisico en kunnen gratis worden omgeruild.

Nieuws | 23 februari 2015

Voordeeltje voor wintersporters

Wintersport is al duur genoeg. Gelukkig zit het mee met de prijzen van winterbanden.

Nieuws | 23 februari 2015

Nat wegdek vaak problematisch voor zomerbanden

Het produceren van een goede zomerband is lastiger dan gedacht. De fabrikant moet altijd een afweging maken tussen enerzijds slijtvast, en anderzijds een goede en veilige grip op de weg.

2014

Nieuws | 2 december 2014

Defecte bandenspanningscontrole is géén APK-afkeur

Sinds begin november hebben alle nieuwe auto's TPMS aan boord. Dat staat voor 'Tyre Pressure Monitoring System', een systeem dat luchtverlies in de band detecteert. Mocht het TPMS tijdens de APK defect zijn, betekent dat dan APK-afkeur? Nee, zegt de verantwoordelijke instantie.

Nieuws | 25 september 2014

Vierseizoenenbanden: vlees noch vis

Vierseizoenenbanden kunnen niet wedijveren met zomer- en winterbanden, blijkt uit een Europese test waaraan de Consumentenbond deelnam. Van de 4 sets geteste vierseizoenenbanden scoren er 3 ver onder de maat. De banden van Kumho en Uniroyal zijn zelfs regelrechte afraders.

23 mei 2014

Elektronische bandenspanningsmeters 2014

Rondrijden met een te lage bandenspanning kost niet alleen extra brandstofverbruik, maar vermindert ook de veiligheid. Met een elektronische bandenspanningsmeter weet u snel of de autoband op de juiste spanning is. De elektronische bandenspanningsmeters meten nauwkeurig.

Nieuws | 20 mei 2014

In de zomer geen winterbanden in Italië

In het zomerseizoen zijn winterbanden verboden in Italië. Althans voor de banden met lage snelheidsindex.

Nieuws | 25 maart 2014

Veel afraders bij zomerbandentest

Vier van de 33 geteste zomerbanden in de maten 175/65 R14 en 195/65 R15 komen dit jaar zo slecht uit de test, dat ze het predicaat Afrader meekrijgen.

Nieuws | 25 maart 2014

Autobandentest niet beïnvloed door fabrikanten

Hertesten van banden door de Stiftung Warentest bevestigen dat van geprepareerde testmonsters geen sprake is.

Nieuws | 20 maart 2014

Aanbieding Heron Auto Misprijs van het jaar

Consumenten hebben de '2e autoband voor €1'-aanbieding van Heron Auto verkozen tot Misprijs van het jaar. Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'De tweede autoband voor 1 euro lijkt een enorm goede aanbieding. Maar die eerste band kost bij Heron tijdens deze actie bijna het dubbele van de gangbare prijs, dus van dat voordeel blijft weinig over. Een typisch voorbeeld van een sigaar uit eigen doos.'

Nieuws | 12 februari 2014

Autobandentest onder de loep

Stiftung Warentest (de Duitse zusterorganisatie van de Consumentenbond) loopt alle onderdelen van de jongste test zomerbanden nog eens na, voordat we tot publicatie overgaan.

Nieuws | 3 februari 2014

Winterbanden troef

In januari vroegen we via een poll op deze site of jij al winterbanden onder je auto hebt liggen. Onder de 1500 automobilisten die reageerden is een meerderheid (van 57%) die, óndanks dat het nog nauwelijks heeft gevroren, toch al weken op zijn winterbandenset rijdt.

Nieuws | 20 januari 2014

Gratis winterbanden?

Hema geeft gratis winterbanden weg bij het afsluiten van een autoverzekering. Ook bij andere verzekeringen krijg je soms extra’s. Een goed initiatief of zitten er addertjes onder het gras?

2013

Eerste indruk | 16 december 2013

Nissan Note

De eerste Nissan Note was al een handige en ruime, maar wel onopvallende auto. De nieuwe generatie gaat op dezelfde voet door. Opvallend: hij is wel even vier mille goedkoper geworden! En er kunnen enkele unieke veiligheidsopties op worden geleverd.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in