icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Autobanden

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Autobanden.


2017

Nieuws | 21 februari 2017

Ecotest 2017: opnieuw diesels zwaar onder vuur

De eerste testresultaten van de Ecotest in 2017 laten zien dat sommige nieuwe dieselmotoren een groot uitstootprobleem hebben: ze stoten veel te veel stikstofoxiden (NOx) uit. Daarom krijgen meerdere nieuwe auto's slechts één van de vijf sterren.

2016

19 februari 2016

De Geschillencomissie

Heb je na vier weken nog geen reactie ontvangen op jouw brief? Of is je klacht niet naar tevredenheid afgehandeld? Dan kun je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie.

19 februari 2016

Mediation

Als onpartijdige derde brengt een mediator de communicatie (weer) op gang tussen de verschillende partijen en helpt hij partijen met de totstandkoming van een mogelijke oplossing.

19 februari 2016

Hoe schrijf ik een klachtenbrief aan de verkoper?

Ben je in een gesprek met de verkoper niet uitgekomen? Of heb je besloten meteen een brief te schrijven? Stel dan in een brief de verkoper in gebreke vanwege niet nagekomen afspraken.

19 februari 2016

Wat zijn mijn rechten als ik mijn autobanden online heb gekocht?

Bij een online of telefonische aankoop (koop op afstand) geldt sinds 13 juni 2014 een langere bedenktijd van 14 kalenderdagen. Binnen deze periode mag je het product zonder opgave van reden terugsturen.

19 februari 2016

Hoe kan ik het beste klagen bij de verkoper?

Ben je niet goed behandeld door een verkoper? Of houdt een bedrijf zich niet aan de afspraken? Leg dan eerst in een gesprek de klacht voor aan de verkoper.

19 februari 2016

Ik ben niet tevreden over een door mijn garage uitgevoerde reparatie. Wat kan ik doen?

Bel de garage of ga er heen. Vraag of ze een oplossing hebben voor jouw klacht. Of stel zelf een oplossing voor.

19 februari 2016

Garantieverzekering

Veel winkeliers bieden bij de aankoop van elektronica, witgoed en andere kostbare producten de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten tegen zaken die niet door wettelijke garantie worden gedekt.

19 februari 2016

Wat kan ik het beste doen voor ik garantie bijkoop?

In sommige winkels is het mogelijk om garantie bij te kopen. De verkoper of fabrikant biedt dan zelf extra garantie aan of brengt dit onder bij een verzekeringsmaatschappij (verzekerde garantie).

19 februari 2016

Mijn autoband gaat kapot binnen de garantieperiode. Wat kan ik doen?

Ga terug naar de verkoper. Je hebt recht op vervanging of reparatie, tenzij de verkoper kan bewijzen dat je het product verkeerd gebruikt hebt.

19 februari 2016

Hoe lang heb ik garantie op een door een BOVAG-autobedrijf uitgevoerde reparatie?

De standaardgarantie op een reparatie uitgevoerd door een BOVAG-autobedrijf is 3 maanden.

18 februari 2016

Winterbanden

Bij het aanschaffen van winterbanden moet je keuzes maken. Kies je bijvoorbeeld voor gebruikte of nieuwe winterbanden? Koop of huur je ze?

3 februari 2016

Archief Autobanden

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Autobanden.

3 februari 2016

Autobanden kopen: waar let je op?

Is de profieldiepte van je banden minder dan 2 mm? Dan raden we je aan om de banden te vervangen. Welke maat je nodig hebt, vind je op de band zelf. Rij je in winterse omstandigheden, koop dan voor je eigen veiligheid winterbanden. Maar, rijd hier niet het hele jaar op.

3 februari 2016

Gebruikstips voor autobanden

Hier vind je handige tips voor het gebruik van je autobanden. Welke bandenspanning moeten je banden hebben en wanneer moet je ze wisselen? Wij geven je aan aantal handige tips waardoor je banden langer meegaan.

2015

Nieuws | 7 oktober 2015

Europees bandenlabel nauwelijks informatief

Sinds enkele jaren moeten autobanden voorzien zijn van een label met informatie over de invloed van de band op het brandstofverbruik (CO2-uitstoot), de grip op nat wegdek (remweg) en de geluidsproductie (buiten de auto). De letters op het EU-bandenlabel bieden consumenten echter weinig bruikbare informatie, blijkt uit onze recente winterbandentest.

Nieuws | 4 september 2015

Yokohama-banden uit 2012? Check of vervanging nodig is!

Bandenfabrikant Yokohama doet een oproep aan automobilisten die rondrijden op Yokohama BluEearth-banden. Enige maten geproduceerd in 2012 hebben een veiligheidsrisico en kunnen gratis worden omgeruild.

Nieuws | 23 februari 2015

Voordeeltje voor wintersporters

Wintersport is al duur genoeg. Gelukkig zit het mee met de prijzen van winterbanden.

Nieuws | 23 februari 2015

Nat wegdek vaak problematisch voor zomerbanden

Het produceren van een goede zomerband is lastiger dan gedacht. De fabrikant moet altijd een afweging maken tussen enerzijds slijtvast, en anderzijds een goede en veilige grip op de weg.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in