icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Test zomerbanden 2015

Test | Besparen op de kosten is natuurlijk prima, maar niet als dat ten koste van de veiligheid gaat. Het aanschaffen van een band die slecht presteert op een natte weg kan gevaarlijk zijn en daarop moet je niet bezuinigen. En, een goed geteste, veilige band hoeft ook niet (veel) meer te kosten dan een van inferieure kwaliteit.
Gerard Kroon
Gerard Kroon

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  25 maart 2014

Bijgewerkt op:  21 februari 2017


Benieuwd naar dit artikel?

Geen lid van de Consumentenbond? Geen probleem! Maak gratis kennis en krijg direct toegang.

Bekijk testresultaten

Auto in een plas water

De Consumentenbond testte voor het laatst in 2015 zomerbanden op rijprestaties op een droog en nat wegdek, slijtvastheid, rolweerstand en geluid. In de zomerbandentest 2015 zijn weer twee veelvoorkomende bandenmaten beproefd. De smallere bandenmaat 185/60 R14 H zit onder veel compacte auto's zoals de Volkswagen Polo gemonteerd, de iets bredere maat 205/55 R16 V treffen we aan onder kleine middenklassers als de Opel Astra en de Volkswagen Golf. 

Zomerbandentest 2015

In de zomerbandentest wordt het testoordeel van de banden voor een groot deel bepaald door de beoordeling op een natte weg. De prestaties op een nat wegdek spelen namelijk een belangrijke rol als het om veiligheid gaat. Scoren de zomerbanden hierop slecht, dan kunnen ze nooit een hoog testoordeel halen. Lees hoe wij zomerbanden testen.

Beste koop zomerbanden

Twee banden uit de zomerbandentest 2015 krijgen het predicaat 'Beste Koop'. Dat wil zeggen dat deze zomerbanden een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben bij de door ons genoemde richtprijs. Een daarvan is tevens 'Beste uit de Test'.

Het testoordeel en de aanschafprijs van de zomerbanden zijn niet de enige criteria voor het bepalen van de 'Beste Koop' in de zomerbandentest. Het oordeel voor de slijtvastheid speelt ook een rol. Door de aanschafprijs aan de levensduur van de zomerbanden te koppelen is een prijs per kilometer te berekenen. Daarop baseren we vervolgens onze 'Beste Koop'. 

Afraders in de zomerbandentest

Twee banden uit de zomerbandentest 2015 krijgen het predicaat 'Afrader'. Deze banden schieten ernstig tekort op een natte weg en zijn dus onveilig.

2 maanden gratis

Maak 2 maanden gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk direct dit artikel én al onze tests.