icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Winterbanden troef

Nieuws | In januari vroegen we via een poll op deze site of jij al winterbanden onder je auto hebt liggen. Onder de 1500 automobilisten die reageerden is een meerderheid (van 57%) die, óndanks dat het nog nauwelijks heeft gevroren, toch al weken op zijn winterbandenset rijdt.
Gerard Kroon
Gerard Kroon

Expert Auto, Fiets & Reizen

Gepubliceerd op:  3 februari 2014


Tel daarbij de 5% op, die aangaf wel winterbanden te hebben, maar afwacht tot het echt gaat vriezen, en je mag stellen dat bijna 2 van de 3 autobezitters al helemaal (of bijna helemaal...) is voorbereid op winters weer.

Uitslag poll winterbanden

Van de resterende 38% rijdt ruim de helft door op z'n zomerbanden 'no matter what' en 11% van het totaal geeft aan geen winterbanden te willen, omdat ze niet op wintersport gaan én de auto bij winters weer kunnen laten staan.

De kleinste groepen zijn de 'vierseizoenenbanden'-rijders (5%) en een heel klein groepje van automobilisten (2%) die aangeeft tot op het laatste moment te wachten om tot aanschaf over te gaan. Dan zul je net zien: een flinke nachtvorst, gladde wegen en zij glibberen op de zomerbandjes naar de bandenspecialist toe...