icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Bespaar gemiddeld €350 op je energierekening.|

Doe mee met ons Energiecollectief.

Energiecollectief icon

De best geteste autostoeltjes

Elk halfjaar testen wij autostoeltjes op veiligheid en gebruiksgemak. Onze tests zijn veel uitgebreider dan de wettelijke toelatingstest. Zo vind jij wat écht het beste autostoeltje voor je kind is.

Bekijk de testresultaten

De beste keuze voor jou

In Nederland is het wettelijk verplicht om kinderen tot 135 cm in een passend autostoeltje te vervoeren. Maar welk autostoeltje is nu het beste voor jouw kind? Er is veel keuze. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken.

Onze vergelijker wijst jou de weg in het oriënteren én beslissen. Zo maak je een bewuste keuze bij de aankoop van een nieuw autostoeltje.

Autostoetltjes

Hoe wij autostoeltjes testen

Veiligheid en gebruiksgemak
Tijdens het testen houden we rekening met 3 onderdelen: veiligheid, gebruiksgemak en ergonomie. De beste keuze is ook afhankelijk van de leeftijd van je kind. We testen autostoeltjes voor baby's, peuters en grotere kinderen.

Isofix- of gordelbevestiging
Er zijn autostoeltjes met gordelbevestiging en met Isofix-bevestiging (een soort haken). Over het algemeen scoren autostoeltjes die zijn bevestigd met Isofix hoger op veiligheid. Hiervoor moet je auto wel voorzien zijn van Isofix-bevestigingspunten.

Benieuwd naar de test? Maak nu gratis kennis en krijg direct toegang tot de testresultaten.

Bekijk de testresultaten

Autostoeltjes-onder