icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Welk type consument ben jij? Doe mee.|

Iedereen heeft verschillende wensen en behoeften. Daar weten wij graag meer over.

Sitewide Promo cartquiz

Beste autostoeltje

Ieder halfjaar testen we de nieuwste autostoeltjes op de bescherming bij een botsing en gebruiksgemak. Per categorie verschilt het welk merk het beste autostoeltje heeft. In oktober 2016 testten we 12 nieuwe autokinderzitjes.

Bekijk de testresultaten

Ronald Vroman

Expert Auto, Fiets & Reizen

 
BesteDetail-Autostoeltjes-Baby-gordel-kleur

Elk halfjaar testen wij babystoeltjes met gordelbevestiging. We beoordelen ze op veiligheid en gebruiksgemak. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van 0 tot ongeveer 1 jaar oud, met een gewicht tot 13 kg. Het babystoeltje met gordelbevestiging dat Beste uit de Test is, krijgt een 8,1. 

Beste uit de test

Testoordeel8,1Vanaf€ 269,-


Beste koop

Testoordeel7,9Vanaf€ 138,95


BesteDetail-Autostoeltjes-Baby-isofix-kleur

Elk halfjaar testen wij babystoeltjes met Isofix-bevestiging. We beoordelen ze op veiligheid en gebruiksgemak. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van 0 tot ongeveer 1 jaar oud, met een gewicht tot 13 kg. De Beste uit de Test Isofix-babystoel krijgt een 8,3. 

Beste uit de test

Testoordeel8,3Richtprijs€ 450,-


Beste koop

Testoordeel7,7Richtprijs€ 250,-


BesteDetail-Autostoeltjes-BabyPeuter-isofix-kleur

Elk halfjaar testen wij baby-/peuterstoeltje met een Isofix-bevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van 0 tot ongeveer 4 jaar oud, met een gewicht tot 18 kg. Eén Isofix baby-/peuterstoeltje uit onze test is zowel Beste uit de Test als Beste Koop. 

Beste uit de test & Beste koop

Testoordeel7,8Richtprijs€ 370,-


BesteDetail-Autostoeltjes-Peuter-gordel-kleur

Elk halfjaar testen wij peuterstoeltjes met gordelbevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar oud, van 9 tot 18 kg. Het hoogst scorende peuterstoeltje met gordelbevestiging uit onze test krijgt een 6,9. 

Testoordeel6,9Richtprijs€ 230,-


Testoordeel6,8Vanaf€ 193,95


Testoordeel6,6Vanaf€ 179,-


BesteDetail-Autostoeltjes-Peuter-isofix-kleur

Elk halfjaar testen wij peuterstoeltjes met Isofix-bevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar oud, van 9 tot 18 kg. Eén stoeltje is Beste uit de Test met een 7,8. 

Beste uit de test

Testoordeel7,8Vanaf€ 314,-


Beste uit de test

Testoordeel7,8Vanaf€ 449,-


Beste koop

Testoordeel7,2Richtprijs€ 310,-


BesteDetail-Autostoeltjes-PeuterKinder-gordel-kleur

Elk halfjaar testen wij peuter-/kinderstoeltjes met een gordelbevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 12 jaar, van 9 tot 36 kg. Het hoogst scorende peuter-/kinderstoeltje met gordelbevestiging uit onze test krijgt een 6,4. 

Testoordeel8,1Richtprijs€ 260,-


Testoordeel6,4Vanaf€ 238,95


Testoordeel5,9Richtprijs€ 50,-


BesteDetail-Autostoeltjes-PeuterKinder-isofix-kleur

Elk half jaar testen wij peuter-/kinderstoeltjes met Isofix-bevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 12 jaar, van 9 tot 36 kg. Het hoogst scorende Isofix peuter-/kinderstoeltje uit onze laatste test krijgt een 7,7.

Testoordeel7,7Richtprijs€ 320,-


Testoordeel7,4Richtprijs€ 300,-


Testoordeel7,3Richtprijs€ 280,-


BesteDetail-autostoeltje-kinderen-gordel-kleur

Elk halfjaar testen wij kinderstoeltjes met gordelbevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van 3,5 tot 12 jaar, van 15 tot 36 kg. Het hoogst scorende kinderstoeltje met gordelbevestiging uit onze test krijgt een 7,7.

Testoordeel7,7Richtprijs€ 165,-


Testoordeel7,6Vanaf€ 98,95


Testoordeel7,5Vanaf€ 99,95


Testoordeel7,5Richtprijs€ 140,-


BesteDetail-autostoeltje-kinderen-isofix-kleur

Elk halfjaar testen wij kinderstoeltjes met Isofix-bevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 3,5 tot 12 jaar, van 15 tot 36 kg. Twee kinderstoeltjes met Isofix zijn Beste uit de Test met een 7,8.

Beste uit de test

Testoordeel7,8Vanaf€ 168,-


Beste uit de test

Testoordeel7,8Richtprijs€ 220,-


Beste koop

Testoordeel7,7Richtprijs€ 145,-


Vergelijk autostoeltjes

De beste autostoeltjes

Waarom een autostoeltje?

Bij een botsing is de kans op ernstig letsel veel kleiner als je kindje in een goedgekeurd autostoeltje zit. Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid heeft een kind dat op de achterbank zit in een kinderzitje bij een ongeval 20% minder kans op ernstig letsel en zelfs 30% minder kans op dodelijk letsel dan wanneer het kindje alleen in de autogordel zou zitten.

Top 3 aandachtspunten uit de autostoeltjestest

  1. Prijs: goede autostoeltjes verschillen flink in prijs.
  2. Veiligheid: meerdere autostoeltjes scoren onvoldoende op onderdelen voor veiligheid.
  3. Gebruiksgemak: bij een aantal stoeltjes kost de installatie behoorlijk wat tijd.

Hoe wij testen

Onze autostoeltjestest is strenger dan de wetgeving: de frontale botsing is zwaarder dan de wettelijke test. We testen autostoeltjes in verschillende gewichts- en lengteklassen. Dit zijn zowel stoeltjes met gordelbevestiging als met Isofix-bevestiging. 

Deze autostoeltjes testen wij uitgebreid op veiligheid in een frontale botsing en een botsing van opzij. Ook beoordelen we het gebruiksgemak van het stoeltje en het comfort van je kindje. Wat is het beste autostoeltje? Bekijk de testresultaten

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten