icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste kinderstoeltje met Isofix-bevestiging

Elk halfjaar testen wij kinderstoeltjes met Isofix-bevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 3,5 tot 12 jaar, van 15 tot 36 kg. Van de kinderstoeltjes met Isofix zijn er 2 Beste uit de Test met een 7,8.

Ronald Vroman
Ronald Vroman

Expert Auto, Fiets & Reizen


De best geteste autostoeltjes

Lees alles over de geteste autostoeltjes, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden) of koop het losse testrapport autostoeltjes (ook voor niet-leden).

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport Autostoeltjes
 • BesteDetail-autostoeltje-kinderen-isofix-kleur

  Beste uit de Test

  Richtprijs € 170,-

  Testoordeel 7,8

  1 review

 • BesteDetail-autostoeltje-kinderen-isofix-kleur

  Beste uit de Test

  Richtprijs € 230,-

  Testoordeel 7,8

  0 reviews

De beste autostoeltjes

Waarom een autostoeltje?

Bij een botsing is de kans op ernstig letsel veel kleiner als je kindje in een goedgekeurd autostoeltje zit. Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid heeft een kind dat op de achterbank zit in een kinderzitje bij een ongeval 20% minder kans op ernstig letsel en zelfs 30% minder kans op dodelijk letsel dan wanneer het kindje alleen in de autogordel zou zitten.

Top 3 aandachtspunten uit de autostoeltjestest

 1. Prijs: goede autostoeltjes verschillen flink in prijs.
 2. Veiligheid: meerdere autostoeltjes scoren onvoldoende op onderdelen voor veiligheid.
 3. Gebruiksgemak: bij een aantal stoeltjes kost de installatie behoorlijk wat tijd.

Hoe wij testen

Onze autostoeltjestest is strenger dan de wetgeving: de frontale botsing is zwaarder dan de wettelijke test. We testen autostoeltjes in verschillende gewichts- en lengteklassen. Dit zijn zowel stoeltjes met gordelbevestiging als met Isofix-bevestiging. 

Deze autostoeltjes testen wij uitgebreid op veiligheid in een frontale botsing en een botsing van opzij. Ook beoordelen we het gebruiksgemak van het stoeltje en het comfort van je kindje. Wat is het beste autostoeltje? Bekijk de testresultaten

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten