icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Jongeren pas na hun 30e welkom bij Aegon

Nieuws
|
Jongere automobilisten kunnen pas na hun 30e een online autoverzekering afsluiten bij Aegon. De verzekeraar krikt die minimumleeftijd vandaag op van 26 jaar naar 31 jaar.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Bijgewerkt op: 1 mei 2017

jongere automobilisten welkom bij aegon

Dit geldt ook voor autoverzekeringen afgesloten via Kroodle, Onna Onna en Independer. De reden is dat deze leeftijdsgroep, die via internet een autopolis afsluiten, meer dan gemiddeld schade rijden. ‘Vooral in deze groep klanten keren wij steeds hogere schadebedragen uit, waardoor ons rendement onder druk staat. Dit is niet in lijn met onze ambitie voor een gezond en groeiend klantenbestand met blije en loyale klanten’, licht Aegon-woordvoerder Ellen Timmer toe. Via een adviseur kunnen jongere bestuurders nog wél vanaf 18 jaar een autoverzekering afsluiten.

Premiestijgingen

Autoverzekeraars nemen steeds meer maatregelen tegen te hoge schadelast, mede onder druk van De Nederlandsche Bank. Het aanpassen van acceptatiegrenzen en forse premiestijgingen zijn daar onderdeel van. De Consumentenbond constateerde vorig jaar ook al grote verschillen in premie en acceptatie voor jongeren bij de verschillende autoverzekeraars.

Bron: Aegon/Consumentenbond

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.