icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stormschade aan je auto: wat dekt je autoverzekering?

Het komt in Nederland regelmatig voor dat storm veel schade aan auto's veroorzaakt. Met een beperkt casco- of een allrisk-verzekering kun je je verzekeren voor stormschade.
Marlies Feytens
Marlies Feytens

Expert Geld & Verzekering

Bijgewerkt op:  18 april 2018

Artikel stormschade auto

Wat valt onder stormschade?

Bij stormschade kun je denken aan:

  • schade door afbrekende takken
  • rondvliegende dakpannen en andere zaken die je auto beschadigen.

Heb je alleen een WA-dekking afgesloten voor je auto, dan is stormschade niet verzekerd. Je bent dan alleen gedekt voor schade die je zelf veroorzaakt aan een ander. Met een beperkt casco of allrisk-verzekering ben je wel verzekerd voor stormschade.

Hagelschade

Ook autoschade door hagel (zogenoemde 'natuurschade') is gedekt op de beperkt cascodekking van je autoverzekering, ook als je een all-risk polis hebt. Hetzelfde geldt voor ruitschade door dikke hagelstenen of bijvoorbeeld een al bestaand sterretje dat doorscheurt.

Gevolgen stormschade claimen

Een claim voor storm- en hagelschade heeft doorgaans geen gevolgen voor je premie. Let er wel op dat verzekeraars extra voorwaarden kunnen hanteren, zoals een eigen risico. Verzekeraars hanteren bijvoorbeeld verschillende definities om te bepalen of er sprake is van storm. Veel verzekeraars gaan uit van windkracht 7 of hoger.

Autoschade claimen?

Schade aan je auto kan op talloze manieren veroorzaakt worden. Afhankelijk van het soort schade en de dekking die je gekozen hebt voor je autoverzekering kun je de schade gelukkig wel vergoed krijgen. Wil je weten in welke gevallen een claim indienen wel of niet mogelijk en/of verstandig is? Lees dan onze schadeclaimtips.

Test autoverzekeringen