icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkope babyfoons gehackt

We lieten 4 budgetbabyfoons onderzoeken door hackers. In 2 van de 4 onderzochte babyfoons vonden we ernstige gebreken. De gebreken lopen uiteen van het stiekem kunnen meekijken tot het uitzetten van de babyfoon.
Eric Verlooij

Eric Verlooij , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 24 januari 2020

babyfoon-foscam-lek-waarschuwing

Wat hebben we gedaan?

We kochten op bol.com opvallend goedkope babyfoons en lieten ethische hackers van Qbit er 3 weken lang op los.

De eerste week sloten de hackers deze 4 babyfoons aan en deden een snelle scan. Aan het eind van de eerste week kozen ze 2 babyfoons waarvan de veiligheid het minst goed was. De volgende 2 weken gingen ze gericht met deze 2 modellen aan de slag. Beide babyfoons blijken meerdere veiligheidsissues te hebben.

De bevindingen

Bij alle babyfoons waren twijfels over de veiligheid, maar bij de Alecto en de Sannce werden ernstige beveiligingsgaten ontdekt.

Voor de bezitters van deze Alecto hebben we goed nieuws. De laatste firmware lost de meeste problemen op. Bij de Sannce is dat helaas niet het geval. Bezitters van de Sannce moeten we afraden deze babyfoon nog langer te gebruiken.

Beperkt verkrijgbaar

Alle babyfoons zijn in juni 2019 ingekocht en inmiddels zijn ze allemaal al uitverkocht geweest op bol.com. Soms zijn ze 'opeens' weer verkrijgbaar. Op dit moment (24 januari 2020) is alleen de Sannce nog op bol.com te koop.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.