! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

Het beste babymatras, door ons getest

Welk babymatras voldoet aan alle veiligheidseisen en -adviezen, is het meest praktisch in het gebruik en ondersteunt je kindje het beste? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle matrasjes voor ledikanten grondig te testen en met elkaar te vergelijken. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben 0 babymatrassen voor je getest

Laatste update van de test: 8 juni 2021
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elk babymatras uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab.

 • Bekijk hoe wij testen

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke babymatrassen goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Wil je de test bekijken?

De eerste 7 dagen ben je gratis lid. Zeg je binnen die tijd op, dan betaal je niks.

Waarom is de test niet gratis?

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

Wij hebben babymatrassen getest met verschillende soorten vullingen, zoals schuim, pocketvering, kokosvezels en latex. We testen of ze voldoen aan de veiligheidseisen en -adviezen, hoeveel lucht ze doorlaten, hoe het staat met de vochthuishouding en de wasbaarheid en hoe goed ze baby's ondersteunen. Sommige matrassen voor ledikanten krijgen een dikke onvoldoende. Vier matrassen zijn Afrader, onder andere omdat ze belangrijke veiligheidsproblemen hebben. Lees meer over hoe wij babymatrassen testen.

 • Kindermatras highlight 1 - veilig slapen

  1. Veilig slapen

  Veilig slapen is essentieel voor een baby. Uit onze test blijkt dat sommige van de duurste babymatrassen niet voldoen aan belangrijke veiligheidsvoorschriften, terwijl enkele goedkope prima zijn. 

  Je baby veilig laten slapen? Dat doe je zo.

 • Kindermatras highlight 2 - wassen

  2. Wassen op 60 °C

  Het is handig als je de tijk van het ledikant matras op 60°C kunt wassen. Een babymatras krijgt namelijk vroeg of laat te maken met uitgespuugde melk, een overstroomde luier of andere babyongelukjes. Van lang niet alle matrassen voor ledikantjes mag de tijk gewassen worden op 60 °C. Terwijl bij die temperatuur pas schadelijke bacteriën en stofmijten worden gedood. Soms kan de tijk zelfs helemaal niet gewassen worden. Of krimpt hij tijdens het wassen zodat je hem niet meer goed om het matrasje krijgt.

 • Kindermatras highlight 3 - pocketvering

  3. Pocketvering of schuim?

  In babywinkels zie je babymatrassen met verschillende vullingen. Welke moet je dan kopen? Wij testen ledikant matrassen met vullingen van polyether, koudschuim, pocketvering, Bonellvering, latex en zelfs natuurlijke vezels. Geen enkele soort vulling doet het structureel beter of slechter dan de andere.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen babymatrassen op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van babymatrassen en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat het beste babymatras is. Word lid!
Bespaar 10%

Kies & Koop

5,- per maand

Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.
Meeste waarde

Volledig & Vertrouwd

9,- per maand

Profiteer van al onze diensten en voordelen. Ga voor Volledig & Vertrouwd.

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.