icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

Belastingaangifte

Belastingaangifte. Vaak iets om tegenaan te hikken. Maar niet alles hoeft vlak voor 1 mei. Bij voorkeur stuur je hem zelfs al vóór 1 april in. Met de goede voorbereidingen door het jaar heen wordt het invullen van de aangifte een 'eitje' en bespaar je méér belasting.
Nelleke Rookmaaker

Expert Geld & Verzekering

Home 1 belastingaangifteHome 1 belastingaangifte

Tip: doorloop je aangifte stap voor stap met onze Belastinggids 2016

Home belastingaagifte doenBelastingaangifte doen

Is belastingaangifte doen verplicht? Wanneer moet het en hoe moet het? Hier vind je het antwoord op je logistieke vragen over de belastingaangifte. Plus wat er opvalt bij aangifte doen in 2016. Je vindt hier ook een praktische handleiding om te bepalen of je fiscaal partner bent of niet. Als fiscaal partners kun je bepaalde inkomsten en aftrekposten op de voordeligste manier verdelen bij de belastingaangifte.

Ga aan de slag.

Home belastingaangifte tipsBelastingaangifte tips

De Belastingdienst vult veel informatie voor je in, maar de meeste aftrekposten moet je zelf aandragen. Hier vindt je informatie over de aftrekpost voor bijvoorbeeld zorgkosten, giften, scholing, en betaalde partneralimentatie. Hoeveel kan je terugkrijgen als je deze posten aftrekt in je belastingaangifte?

Kijk waar je recht op hebt.

 

Home mijn belastingaangifteMijn belastingaangifte

Hoe kun je de belastingaangifte het beste aanpakken? Waar moet je op letten? Met deze handige overzichten haal je het maximale uit je belastingaangifte over 2015. Ben je een jongere, bijna gepensioneerd, gepensioneerd, net gescheiden of een huizenbezitter? Dan helpen we je op weg met extra aandachtspunten. Ook bij het afwikkelen van de aangifte inkomstenbelasting voor iemand die is overleden, kan wat hulp soms goed van pas komen.

Check jouw persoonlijke aandachtspunten.

 

Home te laat of oneens met belastingaangifteTe laat en oneens

Krijg je de belastingaangifte niet op tijd rond? Geen nood, je kunt gemakkelijk uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Dit heeft wel gevolgen, die je geld zouden kunnen kosten. Ben je te laat, dan is de kans dat het je geld kost nog groter. De fiscus kan je een boete opleggen.

Ben je het oneens met een aanslag voor de erfbelasting, parkeerbon of hoge WOZ-waarde, dan kun je hier bezwaar tegen maken. Ga aan de slag met de tips!

Wat kun je het beste doen?

 

Home belasting besparenBelasting besparen

Je kunt veel belasting besparen als je sommige dingen nét even anders doet. Niet alleen op het moment van de aangifte, maar vooral ook door het jaar heen. Bijvoorbeeld door aan het einde van het jaar de eindejaartips door te nemen, als je meer vermogen hebt dan €25.000 (alleenstaand) of €50.000 (met partner).

Lees hier de tips.

Nieuw & interessant

 • Home tips voor alle toeslagen
  18 okt.

  Eindejaarstips 2016

  Specifieke tips voor oktober, november en december om op een vrij eenvoudige manier belasting te besparen of toeslagen veilig te stellen.

 • tarieven vermogingsheffing belasting
  Nieuws  |  3 okt.

  Spaarder tot €245.000 gaat erop vooruit

  Op 1 januari 2017 verandert de belastingheffing over je vermogen. Onlangs zijn de definitieve belastingpercentages bekendgemaakt voor volgend jaar.

 • WOZ loket hypotheek
  Nieuws  |  3 okt.

  Check de WOZ-waarde

  Sinds 1 oktober 2016 zijn de WOZ-waarden van woningen openbaar. Je kunt je eigen woning opzoeken, maar natuurlijk ook die van de buurman. Handig als je bezwaar wilt maken.

   1 reactie
 • belastingtip voor 50 plus

  Boek: Belastingtips voor 50+

  • Praktische tips om meer te halen uit je vermogen, pensioen en een nalatenschap.
  • Uitleg over fiscale regelingen voor ouderen.
  • Veel handige rekenvoorbeelden.