icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nepmail van de Belastingdienst in omloop

Nieuws|Er is een nepmail in omloop die afkomstig lijkt te zijn van de Belastingdienst. Klik niet op de link waar je een belastingteruggave wordt beloofd.

Asha Stuivenwold

Asha Stuivenwold , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:14 maart 2019

belasting-tablet-email

In maart en april is bijna iedereen met zijn belastingaangifte bezig. Een uitgelezen moment voor fraudeurs om daar een slaatje uit te slaan. Zo stuurde een lid ons een e-mail door die van de Belastingdienst lijkt te komen.

Het onderwerp luidt: ‘Belastingteruggaverapport voor het jaar 2019’. Het logo van de fiscus staat groot in beeld en er wordt een belastingteruggave belooft als je een formulier invult en verzendt. 

Advies

De Consumentenbond waarschuwt om niet op de link in het bericht te klikken. De e-mail is niet door de Belastingdienst verstuurd.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • aftrekbare vervoerskosten bij ziekte belasting
  4 jun.

  Aftrekbare vervoerskosten bij ziekte berekenen

  Vervoerskosten aftrekken kan behoorlijk aantikken. Maar hoeveel mag je aftrekken? Met deze tips en voorbeelden laat je geen belastingvoordeel liggen.
 • schade aan vakantiehuisje
  13 mei.

  Vakantiehuis en belastingen

  Let op bij de belastingaangifte. Een vakantiehuisje en de bijbehorende schuld moet je aangeven in box 3 en de rente is niet aftrekbaar.
 • combikorting-toeslagen
  Nieuws  |  25 okt.

  Belastingkorting voor ouders in 2019 soms €1000 lager

  Werkende ouders gaan meer belasting betalen dan in 2018. Mits de wetsvoorstellen die op Prinsjesdag bekend zijn gemaakt ook echt doorgaan.
 • Blok 5 1200x800_aftrek-kortingen
  4 jun.

  Aftrekposten

  Handige checklist: de belangrijkste aftrekposten die je kunt opvoeren bij de belastingaangifte.