! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Fiscale wijzigingen 2021

Op 1 januari 2021 is een groot aantal belastingregels veranderd. De meeste mensen gaan daardoor een paar honderd euro minder belasting betalen. We hebben de wijzigingen voor je op een rijtje gezet en uitgezocht hoeveel ze jou kosten of opleveren. 
Nelleke Rookmaaker

Nelleke Rookmaaker , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 8 juni 2021

Fiscale veranderingen 2021

Aan het einde van de aangifte wordt een bedrag afgetrokken van de belasting die tot dan toe is berekend. Dat bedrag is een optelsom van alle zogenoemde heffingskortingen.

Het ingrijpendst zijn de aanpassingen in de overdrachtsbelasting en de heffing op vermogen. Op de voet gevolgd door de aanpassingen in de heffingskortingen en de aftrekposten.

ACCORDEON: Heffingskortingen 2020

Koophuis

Er werd weer aan verschillende knoppen gedraaid voor de aftrek van de eigen woning. De één gaat er op vooruit en de ander gaat erop achteruit, wat betreft belasting(voordelen) voor de eigen woning. 

Wie een inkomen heeft van meer dan €68.500 per jaar of een extreem sterke stijging van de WOZ-waarde, gaat er waarschijnlijk op achteruit. En mensen met een heel kleine eigenwoningschuld ook. 

ACCORDEON: eigen woning 2020

Benieuwd naar dit artikel?

Onze experts zoeken uit wat relevant is voor jouw financiële situatie.

Geen lid van de Consumentenbond? Geen probleem! Word lid van Geld & Recht. Voor slechts €7,50 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies. Je kunt nu 7 dagen gratis kennismaken.

 

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue