icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste mixfondsen om in te beleggen

Een voordeel van beleggen in beleggingsfondsen is dat je risico makkelijk kunt spreiden. Ook met een klein bedrag. Mixfondsen verdelen je inleg voor je in aandelen, obligaties, spaargeld en soms ook in vastgoed. Hoe meer aandelen er in het fonds zitten, hoe hoger het risico. Maar wat zijn de beste mixfondsen?

Bijgewerkt op: 16 mei 2022

Beste mixfondsen bekijken op smartphone

Welke mixfondsen hebben we bekeken?

We selecteerden de fondsen die de afgelopen 5 jaar goed presteerden. De fondsen kun je in Nederland op de beurs kopen en noteren in euro's. 

We maakten een top 3 beleggingsfondsen in 3 categorieën:

  • Defensieve mixfondsen: weinig risico.
  • Neutrale mixfondsen: gemiddeld risico.
  • Offensieve mixfondsen: hoog risico.

Conclusie

De resultaten en kosten van mixfondsen lopen sterk uiteen. We zien fondsen met 0,1% jaarlijkse kosten, maar ook beleggingsfondsen met meer dan 3% jaarlijkse kosten. Die kosten drukken zwaar op je rendement als belegger. Vermogensbeheerders die hogere kosten rekenen maken die kosten zelden goed.

De verschillen tussen fondsen in rendement en risico zijn groot. Verdiep je eerst in de strategie van een fonds voordat je een fonds koopt. Kijk bijvoorbeeld op de website van Morningstar waar het fonds in belegt.

Benieuwd naar dit artikel?

Word lid van Geld & Recht. Voor €7,50 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.