icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Professioneel getest!

De beste bloeddrukmeter voor jou, door ons getest

Welke bloeddrukmeters zijn gecertificeerd, hebben het fijnste manchet en zijn eenvoudig te gebruiken? Wij lieten ons panel en experts 16 bloedrukmeters testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaatjes-nieuwe header dossierhomepages

Wij hebben bloeddrukmeters voor je getest

Laatste update van de test: 2 september 2022
 • JuisteAankoop

  Professionele test

  Ons gebruikerspanel en experts testen bloeddrukmeters uitgebreid. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke bloeddrukmeters goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

Ons panel en experts testen verschillende bloeddrukmeters. Ze kijken onder andere naar gebruiksgemak, het manchet en of het display goed af te lezen is. Verder kijken we of de bloeddrukmeters ook andere functies hebben. Zoals koppelen aan een app en gebruik door meerdere personen.

 • Beeld 2 200x200

  1. Dure extra's vaak niet nodig

  Een geheugen, koppelen met een app, het opsporen van een hartritmestoornis en berekenen van allerlei gemiddelden. Veel bloeddrukmeters kunnen meer dan alleen je bloeddruk meten. Soms handig, maar volgens ons panel vaak niet nodig. Over het algemeen geldt, hoe veelzijdiger het apparaat, hoe duurder. We zetten op een rijtje welke bloeddrukmeter welke extra's heeft.

 • Beeld 1 200x200

  2. Fijn manchet

  Bloeddrukmeters hebben een flexibel of een voorgevormd manchet. Een flexibel manchet is nog wel eens lastig om te doen. Deze schuift snel van zijn plaats. Een voorgevormd manchet zit wel eens wat strak bij dikkere armen. Ons panel én de experts vinden 1 manchet duidelijk beter. 

 • Beeld 3 200x200

  3. Gebruiksgemak

  Goed hoeft niet duur te zijn. De prijzen van de geteste bloeddrukmeters lopen uiteen van €23 tot €150. De 3 bloeddrukmeters die het prettigst zijn, kosten rond de €40. Zo kun je voor een niet al te hoge prijs betrouwbaar en ook eenvoudig je bloeddruk meten.

Nieuwsgierig naar de verschillende bloeddrukmeters? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van bloeddrukmeters en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste bloeddrukmeter is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,- per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,- per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.