icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

Oproep: heb jij weleens een medische (zelf)test gebruikt?

Nieuws | Heb jij ervaring met zelftests voor je gezondheid, bijvoorbeeld een test voor diabetes of een allergie? Wij zoeken mensen die hun ervaringen willen delen in een groepsbijeenkomst op 30 mei of 4 juni.
Bart Lucassen
Bart Lucassen

Expert Woning & Huishouden

Gepubliceerd op:  1 mei 2013

Bloeddrukmeters---Medische-zelftest

Er komen steeds meer producten op de markt waarmee je thuis de gezondheidstoestand kunt nagaan. Het aanbod van testmethoden groeit, en steeds meer mensen willen de status van hun gezondheid weten. Hoe ga je daar als gebruiker mee om? Hoe weet je welke test kwalitatief goed is, en welke niet? Wat zijn de gevolgen als de uitslag negatief uitpakt of anders dan verwacht?

Voor een samenwerkingsproject tussen de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP), patiëntenfederatie NPCF, de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV), Coeliakie Vereniging (NCV) en de Consumentenbond zijn we op zoek naar mensen die weleens een medische (zelf)test hebben gekocht. Dit zijn tests op eigen initiatief om een bepaalde risicofactor of aandoening aan te tonen, waarvoor een monster van bloed, urine, ontlasting of speeksel wordt gebruikt. Bijvoorbeeld een test voor diabetes, hepatitis of een allergie.

De Vrije Universiteit (VU) organiseert in opdracht van dit samenwerkingsproject groepsbijeenkomsten om de ervaringen met zelftests te bespreken. Er zijn 2 data voor de groepsbijeenkomsten:

  • donderdag 30 mei 2013 van 19.00 tot 21.00 uur in Utrecht;
  • dinsdag 4 juni 2013 van 14.00 tot 16.00 uur in Amsterdam.

Heb je weleens zo'n zelftest gebruikt en wil je meewerken aan ons onderzoek? Meld je dan aan via w.m.den.oudendammer@vu.nl met als onderwerp 'zelftests'. Als dank voor je deelname ontvang je een cadeaubon. Eventuele reiskosten worden uiteraard vergoed. Na aanmelding krijg je aanvullende informatie toegestuurd van de VU.

Met jouw deelname aan het onderzoek help je ons om medische (zelf)tests en onderzoeken te beoordelen op nut, noodzaak en kwaliteit.

Test bloeddrukmeters