! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Gebruikstips

Gebruikstips voor je bluetooth-speaker

Met een bluetooth-speaker speel je draadloos muziek af van je smartphone, tablet of laptop. Je kunt natuurlijk je eigen muziek afspelen. Maar steeds meer mensen gebruiken daarbij streamingdiensten.

Yvo Verschoor
Yvo Verschoor

Expert Elektronica


1
Online muziek luisteren

Wanneer je muziek streamt via internet hoef je de nummers niet eerst te downloaden. Voor ongeveer €10 per maand luister je onbeperkt naar muziek, zowel thuis als onderweg en op verschillende apparaten.

Bekende streamingdiensten zijn: Spotify, Deezer, Soundcloud, Apple Music en Google Play Music. Diverse diensten hebben ook gratis abonnementen. De mogelijkheden zijn dan wel beperkt en je hoort reclame tussen de nummers door.

Een abonnement op een muziekstreamingdienst levert vooral veel gemak op. Er is een keerzijde. Een dienst kan altijd de voorwaarden tussentijds wijzigen zodat ze ongunstig worden. Bij cd's waar je zelf mp3's van hebt gemaakt, of je eigen gekochte muziek speelt dit probleem niet.

Lees alles over online muziek luisteren.

Gebruikstips online muziek luisteren

2
Slim neerzetten

Zelfs de kleinste bluetooth-speakertjes weten nog heel wat geluid te produceren, maar concertniveau wordt het nooit. Toch kun je door het speakertje op een slimme manier neer te zetten een behoorlijk volle klank bereiken. Ieder 'vlak' dat in de buurt van de bluetooth-speaker staat helpt vooral de luidheid van de lage tonen. Met twee vlakken, een vloer en een muur, klinkt het nog voller, en met 3 vlakken, in een hoek dus, heb je het sterkste effect. Misschien zelfs te veel van het goede, zet dan het speakertje weer wat van de muur af. Wees niet bang om te experimenteren.

bluetooth-wifi-speaker

3
Behoud een goede accuduur

Bluetooth speakers kunnen lang mee gaan. Maar net zoals bij een smartphone of laptop, kan de accu van een bluetooth speaker slijten. Vermijd hoge temperaturen. Leg de speaker dus niet te lang in de zon. Zorg ervoor dat de speaker ook bij opladen enigszins koel blijft. Gebruik je de speaker lange tijd niet, bewaar hem dan met een accu die tot zo'n 70% is opgeladen. Want leg je de speaker lange tijd helemaal 'leeg' weg, dan zal de accu na enige tijd defect raken.

De accu van een bluetooth speaker kun je bijna nooit zelf vervangen. Denk je dat de accu toch te vervangen is, kijk dan of je het kunt laten repareren via een repair café.

Denk eraan dat een bluetooth speaker elektronica bevat die gerecycled kan worden. Je kunt hem inleveren bij een winkel met een inzamelpunt.

bluetooth-speakers-accu-02

Test bluetooth-speakers

Hulp nodig of vragen?

Hoeveel kost een goede bluetooth-speaker? En welke streamingsdienst is het beste? Stel je vraag op het forum of deel je eigen ervaringen.

 

Bekijk het forum