icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Gebruikstips

Gebruikstips voor je bluetooth-speaker

Met een bluetooth-speaker speel je draadloos muziek af van je smartphone, tablet of laptop. Je kunt natuurlijk je eigen muziek afspelen. Maar steeds meer mensen gebruiken daarbij streamingdiensten.

Yvo Verschoor
Yvo Verschoor

Expert Elektronica


1
Online muziek luisteren

Wanneer je muziek streamt via internet hoef je de nummers niet eerst te downloaden. Voor ongeveer €10 per maand luister je onbeperkt naar muziek, zowel thuis als onderweg en op verschillende apparaten.

Bekende streamingdiensten zijn: Spotify, Deezer, Soundcloud, Apple Music en Google Play Music. Diverse diensten hebben ook gratis abonnementen. De mogelijkheden zijn dan wel beperkt. Zo hoor je reclame tussen de nummers en kun je geen nummers en albums opslaan om offline te luisteren.

Een abonnement op een muziekstreamingdienst levert vooral veel gemak op. Er is een keerzijde. Een dienst kan altijd de voorwaarden tussentijds wijzigen zodat ze ongunstig worden. Bij cd's waar je zelf mp3's van hebt gemaakt, of je eigen gekochte muziek speelt dit probleem niet.

Lees alles over online muziek luisteren.

Gebruikstips online muziek luisteren

2
Slim neerzetten

Zelfs de kleinste bluetooth-speakertjes weten nog heel wat geluid te produceren, maar concertniveau wordt het nooit. Toch kun je door het speakertje op een slimme manier neer te zetten een behoorlijk volle klank bereiken. Ieder 'vlak' dat in de buurt van de bluetooth-speaker staat helpt vooral de lage tonen om luider te klinken. Twee vlakken, een vloer en een muur zijn nog beter. En 3 vlakken, in een hoek dus, geeft een nog sterker effect. Wees niet bang om te experimenteren.

bluetooth-wifi-speaker

Test bluetooth-speakers

CB-Community-Banner-blue.jpg

Stel een vraag of help anderen

Hoeveel kost een goede bluetooth-speaker? En welke streamingsdienst is het beste? Stel je vraag op het forum of deel je eigen ervaringen.

Bekijk het forum