icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Mijn bluetooth speaker is binnen de garantieperiode kapot. De fabrikant sluit bepaalde zaken uit van garantie. Wat kan ik doen?

Stefan Vrijdag
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica

Bijgewerkt op:  14 februari 2018


Garantie is een extra service van de fabrikant, waaraan hij zijn eigen voorwaarden mag verbinden. Maar uitsluitingen in de fabrieksgarantie mogen geen afbreuk doen aan de verplichting van de verkoper om je een goed product te leveren.

Wat zijn mijn rechten?

De wettelijke garantieperiode is zes maanden, vaak geven fabrikanten een langere periode garantie. Als het product binnen zes maanden na levering stuk gaat, gaat de wet ervan uit dat het product niet goed is (ondeugdelijk). De verkoper moet het tegendeel bewijzen, bijvoorbeeld door aan te tonen dat het product niet goed is gebruikt.

Wat kan ik het beste doen?

Ga bij een probleem met het apparaat eerst naar de verkoper. Hij is verantwoordelijk om in overleg met de fabrikant het probleem op te lossen.

Je kunt je klacht ook plaatsen op www.klachtenkompas.nl, een initiatief van de Consumentenbond. De klacht wordt dan direct ingediend bij het betreffende bedrijf. En om zeker te zijn dat je klacht serieus wordt genomen, kijkt de Consumentenbond met je mee.

Test bluetooth-speakers