icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kidsme Food Feeder

Eerste indruk | De Kidsme Food Feeder is een speen waarin je een beetje vast voedsel kunt doen waar de baby op kan sabbelen. Op die manier kan je baby alvast aan smaken wennen. 10 ouders probeerden hem voor ons uit en gaven een oordeel.
Ineke Smit
Ineke Smit

Expert Baby & Kind

Gepubliceerd op:  7 januari 2016


Merk Kidsme

Richtprijs €9,90


Type Food Feeder


Feeder-eerste-indruk

Conclusie

Het algemene oordeel van de ouders varieert van een 5 (mijn kind is al te oud en speelt er alleen maar mee) tot een 9 (Hij is inderdaad simpel in gebruik en baby's kunnen zich niet verslikken in stukken fruit of groente.). Gemiddeld krijgt de Food Feeder een 6,8. Al met al een goed product dat in een bepaalde fase wel handig is, maar je kunt ook zeker zonder.

Wat is de Kidsme Food Feeder?

De Kidsme Food Feeder is een speen waarin je eten kunt stoppen zodat je kind er op kan sabbelen en zo met nieuwe smaken in aanraking komt. Hij is verkrijgbaar in het groen, roze en blauw. Maak het eten zo klein dat het in de siliconenhouder past, sluit de Feeder en laat het kind er op kauwen en sabbelen. Als de tandjes doorbreken kan ook wat ijs in Food Feeder verlichting bieden volgens de fabrikant. 

De claims van de producent:

  • Stimuleert de ontwikkeling van het kind.
  • Leert het kind nieuwe smaken.
  • Vergroot het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.
  • Gemakkelijk vast te houden.
  • Stimuleert de kauwbeweging en motoriek van het kind, en tevens de oog-hand coördinatie.
  • Geheel BPA-vrij.
  • Geschikt voor de vaatwasser.

Introductie van smaken

Belangrijke vraag is natuurlijk: Wordt de Food Feeder gebruikt door de kinderen zoals hij bedoeld is? Veelal wel, dan sabbelden de kinderden erop. Maar een ander vond het maar zo zo. Eigen handen en andere zaken die je in de mond kunt stoppen waren even interessant. De wat oudere kinderen zagen de Food Feeder al snel als speelgoed: leuk om in te knijpen, of leuk om mee te gooien.

Er is uiteindelijk dan ook maar 1 ouder die de Food Feeder verkiest boven een lepeltje of gewoon uit het handje eten geven. Meerdere ouders geven als reden aan dat niet alleen smaak belangrijk is om te proberen, maar ook structuur. En dat laatste mist de kleine met de Food Feeder. Voor glad eten zoals stukjes abrikoos of peer is de Feeder wel handig. 

Een van ouders vond het fijn dat je er een koud stuk fruit in kunt doen wanneer doorkomende tandjes pijn doen. De Food Feeder bevat maar een beetje eten, dus om er hapjes mee te geven is het niet geschikt melden meerdere ouders.

Gebruik

Feeder147De Food Feeder is makkelijk te openen en te vullen. Een enkel panellid merkt op dat het in het begin wel even uitzoeken is hoe groot de stukjes zijn die je erin kunt doen. 'Het openen gaat erg makkelijk', zegt een ander. 'Ben benieuwd hoelang het duurt voor mijn dochter dat ook door heeft.'

Schoonmaken gaat goed; de meesten gebruikten alleen een sopje. In de vaatwasser gaat ook. Een enkeling kookte hem uit of gebruikte een sterilisator. De speen verkleurt wel door bepaald voedsel, maar daarvoor wordt gewaarschuwd in de handleiding.

De Food Feeder kan je eenvoudig aan een speenketting hangen. Maar een van de ouders die de speenketting gebruikte heeft de ring eraf geknipt omdat haar dochter hem dan niet meer goed kon vasthouden. 

De Test

De Kidsme Food Feeder is een maand lang gebruikt door 9 baby's tussen de 4,5 en 7,5 maand oud. Een baby van 4 maanden bleek er nog niet aan toe.

Zelf babyvoeding maken

Voedsel klein maken voor je baby kun je doen met een blender of een staafmixer. Wie het voedsel gelijk ook wil koken kan kiezen voor een stomer-blender voor babyvoeding.

Lees ook:

Volg alles van Baby & Kind via:

Vergelijk borstkolven