icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Een kolf huren

Het is mogelijk om een kolf te huren bij bijvoorbeeld een lactatiekundige (borstvoedingspecialist) of thuiszorgwinkel. Deze speciale huurkolven zijn vaak wel anders dan de meeste kolven die te koop zijn.

Ineke Smit

Ineke Smit , Expert Baby & Kind Bijgewerkt op:6 september 2018

borstkolf-huren

Huurkolf is krachtiger

Huurkolven zijn vaak bedoeld om de borstvoeding op gang te brengen wanneer dit niet vanzelf gaat. Bijvoorbeeld als:

  • de baby zelf niet genoeg kracht heeft om uit de borst te drinken;
  • er complicaties zijn geweest bij de bevalling.

Het grote verschil tussen huur- en koopkolven is vaak de sterkte van de motor. De motor van een huurkolf is veel krachtiger, waardoor een beter vacuüm ontstaat en er meer slagen per minuut gemaakt kunnen worden. Ook kan de motor vaak fijner worden afgesteld. Dit is belangrijk bij het op gang brengen van de borstvoeding en voor het comfort bij het kolven.

Een ander verschil tussen koop- en huurkolven is dat een goede huurkolf altijd dubbelzijdig is. Door 2 borsten tegelijkertijd te kolven komt de melkstroom ook beter op gang. Loopt de melkproductie goed, dan is het niet altijd nodig om dubbelzijdig te kolven en kan een enkelzijdige kolf volstaan.

Afkolfset aanschaffen

Schaf bij het huren van een kolf uit hygiënisch oogpunt wel altijd een nieuwe afkolfset aan. Deze set bestaat uit alle delen die met de borst en de moedermelk in aanraking komen.

Lees ook:

Nieuw & interessant