icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Borstkolven

Verschillende typen borstkolven

Er zijn verschillende soorten borstkolven op de markt. Van handkolven tot dubbelzijdige elektrische kolven. Het belangrijkste is dat je kiest voor een borstkolf die bij jouw wensen past. 

Ineke Smit

Ineke Smit , Expert Baby & Kind Bijgewerkt op:6 september 2018

borstkolf-diverse

Handkolf 

dossier borstkolven borstkolf 135 x 175De borstkolven die op de markt zijn, zijn grofweg in te delen in handkolven en elektrische kolven. Bij een handkolf drijf je de kolf met de hand aan, vaak door middel van een knijpmechanisme. Een handkolf is een goede optie als je af en toe kolft. Met een handkolf moet je vaak wel even oefenen.

Elektrische kolf

Kolf je vaker voor een wat langere tijd, dan heb je meer aan een elektrische kolf. Elektrische kolven werken vaak op netstroom. Sommige elektrische kolven kunnen ook op batterijen of met een accu werken. Houd hier rekening mee als je vaak onderweg bent en wilt kolven. Elektrische kolven maken over het algemeen wel veel geluid.

elektrische-borstkolf-2Enkelzijdige of dubbelzijdige kolf

Elektrische kolven kun je enkel- en dubbelzijdig kopen. Bij een enkelzijdige kolf, kolf je 1 borst tegelijkertijd. Dit is een prima optie als het kolven je makkelijk afgaat. De dubbelzijdige kolf kolft 2 borsten tegelijkertijd. Het voordeel hiervan is dat de melkstroom sneller en beter op gang komt. Hierdoor kost het kolven minder tijd en levert het meer melk op. Een dubbelzijdige kolf is vaak 2 keer zo duur. De meeste dubbelzijdige kolven kun je ook gebruiken als enkelzijdige kolf. Handkolven zijn altijd enkelzijdig.

Kolf instellen

Bij sommige borstkolven kun je zelf de zuigkracht en snelheid instellen. Zo kun je de kolf precies afstemmen op wat voor jou comfortabel aanvoelt. Sommige kolven hebben een 2-fase-systeem. Het kolven begint dan met korte krachtige zuigbewegingen om de melkstroom op gang te brengen. Daarna wordt gaat de kolf over op langzamere zuigbewegingen.

Lees ook:

Nieuw & interessant