icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Abonnementsgeld bij tussenpersoon in opmars

Nieuws|Steeds meer tussenpersonen van verzekeraars vragen consumenten abonnementsgeld te betalen voor het beheer van hun verzekeringen.

Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:18 februari 2010


MultiSafe was de eerste en inmiddels zijn er zo'n 20 tussenpersonen die hun klanten 10 tot 15 euro per maand in rekening brengen. Voor nieuwe klanten mag dit, zo lang alle kosten maar transparant zijn.

De Consumentenbond vindt het echter onterecht als tussenpersonen dit bij bestaande klanten doen. De voorwaarden mogen niet tussentijds gewijzigd worden en daarom spant de Consumentenbond een rechtszaak aan tegen MultiSafe.

Consumenten die bij hun huidige tussenpersoon opeens abonnementsgeld moeten gaan betalen, kunnen zich melden bij de Consumentenbond via een speciaal meldpunt. Bij dit meldpunt kwamen de eerste twee maanden al meer dan 250 meldingen binnen. De Consumentenbond gebruikt deze meldingen om te inventariseren welke tussenpersonen de praktijken van MultiSafe volgen, en om degenen die zich aangemeld hebben op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de rechtszaak.

Nieuw & interessant

  • parkeren-in-de-stad-betaalautomaat
    27 aug.

    Parkeerkosten: goed voorbereid kun je veel besparen

    Parkeren in een stad, vooral in het centrum, kan je veel geld kosten. Maar goed voorbereid kun je flink besparen.
  • budgetteren-voordeelverpakkingen-1200x800
    3 aug.

    Voordeelverpakkingen

    Groter is beter, zou je denken, maar uit ons onderzoek blijkt dat niet altijd op te gaan. Meestal ben je goedkoper uit als je een voordeelverpakking koopt. Maar wij vonden uitzonderingen.
  • betaalrekening-rekeningafschrift-bewaren
    Nieuws  |  9 mei.

    Meerderheid bewaart rekeningafschriften

    De Consumentenbond vroeg recent aan online panelleden of ze hun digitale of papieren bankafschriften ten minste 5 jaar bewaren.
  • geldzaken = makkelijk

    Boek: Geldzaken = makkelijk

    In 90 vragen en antwoorden bespreken we belangrijke financiĆ«le kwesties. Van huis en hypotheek tot verzekeringen en besparen op je vaste lasten. Met duidelijke voorbeelden en praktische tips, zodat je direct aan de slag kunt.