icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Betaal niet teveel voor 0900-nummer

Nieuws | Sommige consumenten betalen te veel als ze bellen naar een 0900-nummer. Dat komt doordat de kosten vaak doorlopen na het bereiken van het maximumtarief. Dit blijkt uit onderzoek van Opta. Er zijn honderden 0900-nummers waar de teller gewoon doorloopt als het beloofde maximum is bereikt. Welke nummers dit zijn wil Opta niet bekend maken. De telecomwaakhond sluit niet uit dat er boetes zullen worden uitgedeeld.
Ingrid Zuurmond
Ingrid Zuurmond

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  8 maart 2010


Opta adviseert consumenten om hun telefoonrekening goed te controleren als ze lang naar een 0900-nummer of een klantenservice hebben gebeld. Kost een telefoongesprek meer dan 15 cent per minuut, dan zijn bedrijven en telefonie-aanbieders verplicht je aan het begin van het gesprek te vertellen wat de kosten zijn.

Wanneer je rekening hoger is dan je mag verwachten, dan kun je het betwiste deel van de rekening opschorten. De rest moet je wel gewoon betalen. Stuur een brief met je klacht naar je aanbieder en vermeld duidelijk welk bedrag je betwist. Doe er een kopie van je gespecificeerde rekening bij en vraag je aanbieder de rekening aan te passen. Vraag binnen vier weken reactie. Blijft die reactie uit, dan kun je je wenden tot de Geschillencommissie Telecommunicatie.

Daarnaast verzamelt Opta de klachten van consumenten die teveel hebben betaald voor een 0900-nummer. Je kunt je klacht melden via een formulier op de site van consuWijzer.

Nieuwste artikelen

Nieuw & interessant

 • budgetteren-voordeelverpakkingen-1200x800
  3 aug.

  Voordeelverpakkingen

  Groter is beter, zou je denken, maar uit ons onderzoek blijkt dat niet altijd op te gaan. Meestal ben je goedkoper uit als je een voordeelverpakking koopt. Maar wij vonden uitzonderingen.
 • betaalrekening-rekeningafschrift-bewaren
  Nieuws  |  9 mei.

  Meerderheid bewaart rekeningafschriften

  De Consumentenbond vroeg recent aan online panelleden of ze hun digitale of papieren bankafschriften ten minste 5 jaar bewaren.
 • otly app eerste indruk
  Eerste indruk  |  29 mrt.

  Otly!

  Vanwege de toenemende behoefte aan financiële educatie neemt de Consumentenbond voor het eerst een 'zakgeldapp' onder de loep. Met Otly! kun je als ouder virtueel zakgeld overmaken en de financiën van je kind bijhouden.
 • geldzaken = makkelijk

  Boek: Geldzaken = makkelijk

  In 90 vragen en antwoorden bespreken we belangrijke financiële kwesties. Van huis en hypotheek tot verzekeringen en besparen op je vaste lasten. Met duidelijke voorbeelden en praktische tips, zodat je direct aan de slag kunt.