icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Budgettraining voor studenten wordt uitgebreid

Nieuws|Het financiële educatieprogramma 'Slim Studeren = Geld Beheren' wordt in 2011 uitgebreid. Dat meldt Wijzer in geldzaken op haar site.

Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:6 april 2011


Naast Den Haag, Leiden, Rotterdam en Utrecht verschijnt het programma in 2011 ook in Nijmegen en Groningen. Het educatieprogramma is bedoeld om studenten financieel bewust te maken. Ouderejaarsstudenten geven nieuwe studenten in hun stad budgettrainingen zodat zij slim leren omgaan met hun geld.

Uit onderzoek van het Nibud (2010) bleek dat studenten die in 2008 afstudeerden gemiddeld €12.500 schuld hadden. Dat is ruim €2.500 meer dan vier jaar eerder. De meerderheid van de studenten leent extra geld om 'relaxter' de studie door te komen. Onderzoek van het CBS wijst uit dat studenten de laatste tien jaar veel meer zijn gaan lenen.

Nieuwste artikelen

Nieuw & interessant

 • dyme-app
  Eerste indruk  |  18 feb.

  Dyme

  Dyme is een app die je vaste lasten inzichtelijk maakt en waarmee je abonnementen kunt opzeggen of kan overstappen. Wij proberen het voor je uit.
 • budgetteren-voordeelverpakkingen-1200x800
  3 aug.

  Voordeelverpakkingen

  Groter is beter, zou je denken, maar uit ons onderzoek blijkt dat niet altijd op te gaan. Meestal ben je goedkoper uit als je een voordeelverpakking koopt.
 • betaalrekening-rekeningafschrift-bewaren
  Nieuws  |  9 mei.

  Meerderheid bewaart rekeningafschriften

  De Consumentenbond vroeg recent aan online panelleden of ze hun digitale of papieren bankafschriften ten minste 5 jaar bewaren.
 • geldzaken = makkelijk

  Boek: Geldzaken = makkelijk

  In 90 vragen en antwoorden bespreken we belangrijke financiële kwesties. Van huis en hypotheek tot verzekeringen en besparen op je vaste lasten. Met duidelijke voorbeelden en praktische tips, zodat je direct aan de slag kunt.