icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Oplichter beboet

Nieuws|Een oplichter die actief was op Marktplaats.nl heeft een boete gekregen van de Autoriteit Financiële Markten. Dat meldt de toezichthouder op zijn site.

Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:17 augustus 2010


De oplichter werkte onder de naam 'Financieel Bemiddelingsburo'. Hij zei leningen te verstrekken, maar vroeg zijn klanten eerst een bedrag over te maken en een verzekeringspremie te betalen.

Volgens de toezichthouder hebben meerdere consumenten bedragen gestort op de rekening van de oplichter en daar nooit een cent voor terug gezien. De AFM heeft de oplichter beboet omdat hij zonder vergunning werkte.

Nieuwste artikelen

Nieuw & interessant

 • dyme-app
  Eerste indruk  |  18 feb.

  Dyme

  Dyme is een app die je vaste lasten inzichtelijk maakt en waarmee je abonnementen kunt opzeggen of kan overstappen. Wij proberen het voor je uit.
 • budgetteren-voordeelverpakkingen-1200x800
  3 aug.

  Voordeelverpakkingen

  Groter is beter, zou je denken, maar uit ons onderzoek blijkt dat niet altijd op te gaan. Meestal ben je goedkoper uit als je een voordeelverpakking koopt.
 • betaalrekening-rekeningafschrift-bewaren
  Nieuws  |  9 mei.

  Meerderheid bewaart rekeningafschriften

  De Consumentenbond vroeg recent aan online panelleden of ze hun digitale of papieren bankafschriften ten minste 5 jaar bewaren.
 • geldzaken = makkelijk

  Boek: Geldzaken = makkelijk

  In 90 vragen en antwoorden bespreken we belangrijke financiële kwesties. Van huis en hypotheek tot verzekeringen en besparen op je vaste lasten. Met duidelijke voorbeelden en praktische tips, zodat je direct aan de slag kunt.